Futbola virüs bulaştı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin geleceği hakkında önemli soru işaretleri var.

Futbola virüs bulaştı

Futbolun patronu UEFA önce “liglerin mevcüt haliyle tescil edilmesine karşı olduğunu” açıkladı,sonra virüsün seyrine göre topu ülke hükümetlerine attı. Futbol Federasyonu ise Haziran ayında başlatmayı planladığı ligler için kesin karar vermek üzere Bilim Kurulu’nun Mayıs ayı başındaki tavsiyesini bekliyor.

Bir Çok Soru İşareti Var

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada yayıldıktan sonra sosyal ve kültürel faaliyetler gibi spor organizasyonları da ağır darbe yedi. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ligler süresiz tatil edildi. Futbol liglerinin geleceği hakkında önemli soru işaretleri var.

UEFA önce “liglerin mevcüt haliyle tescil edilmesine karşı olduğunu” açıkladı,sonra virüsün seyrine göre topu ülke hükümetlerine attı. Futbol Federasyonu ise Haziran ayında başlatmayı planladığı ligler için kesin karar vermek üzere Bilim Kurulu’nun Mayıs ayı başındaki tavsiyesini bekliyor.

Her Şey Virüsün Seyrine Bağlı

TFF Başkanı Nihat Özdemir,yeni bir karar almak ve liglerin başlama tarihini netleştirmek için Mayıs’ın ilk haftasında Bilim Kurulu’ndan gelecek haberi beklediklerini söyledi. Özdemir,şu an için en iyi seçeneğin ligleri Haziran’da kaldığı yerde devam ettirip sonuçlandırmak olduğunu,maçların seyircili ya da seyircisiz olmasına Bilim Kurulu’nun tavsiye kararına göre karar vereceklerini kaydetti. Maçları seyircili oynatmaktan yana olduklarını anlatan Özdemir, başlama tarihi dahil tüm kararları vermek için her şeyin virüsün seyrine bağlı olacağını dile getirdi.

Alt Liglerde Işıklandırma Sorunu

En çok merak edilen konulardan biri ise takımların liglere nasıl hazırlanacağı. Teknik adamlar,neredeyde 3-5 ay oymayan futbolcuların hazırlanması için en az 4-6 haftalık antrenman sürecine ihtiyaç olduğunu ifade ediyor.

Bir de alt liglerin durumu var. Alt liglerde hava sıcaklığına karşı maçlar nasıl oynanacak?. Işıklandırmalı stadın olmadığı şehirler bu konuda büyük sorun yaşayacak gibi.

Kaynak: Spor Merkezi