Görüş Bildir

Gaffar Okkan için oynadılar

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için Diyarbakır’da toplanan eski milli futbolcu ve sanatçılar, Okkan ve arkadaşları anısına maç yaptı.

Gaffar Okkan için oynadılar

Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yaparken 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda 5 arkadaşı ile birlikte şehit olan Ali Gaffar Okan, ölüm yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Bu kapsamda Diyarbakır’a gelen Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci ve Mehmet Gönülaçar ile Berdan Mardini gibi sanatçı ve futbolcular, Amed Spor Tesislerinde bulunan futsal sahasında anma etkinlikleri kapsamında maç yaptı.

OKKAN İÇİN OYNADILAR

Etkinliğe, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu kurum müdürleri ile davetliler katıldı. Salonu dolduranlar şehit Gaffar Okkan ve arkadaşları için tezahürat yaparken, futbolcuların tamamının Diyarbakır'ın plakası olan 21 numara ile Gaffar Okkan isminin yazıldığı formaları giymesi dikkat çekti.

Etkinlikle ilgili konuşan sanatçı Berdan Mardini, Gaffar Okkan’ın Diyarbakır uğruna şehit olduğunu söyledi. Mardini, “Gaffar Okkan’ın spora verdiği önem, Diyarbakır’a verdiği önem, halkın içinde olması, gençlerle birlikte olması, eğitime verdiği önemleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugün onun anısına buradayız, sporcu ve sanat camiasından arkadaşlarla birlikte. Buraya onu anmak için geldik, Gaffar Okkan gibi bu ülke için şehit olan büyüklerimizi unutmamak adına buraya geldik” dedi.

ESKİ MİLLİ FUTBOLCULAR

Eski milli futbolcu Tuncay Şanlı ise, Gaffar Okkan için Diyarbakır’da olduklarını belirterek, “Öncelikle başkanımıza bütün Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizi unutmak mümkün değil, Gaffar Okkan ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hiçbir zaman unutmayacağız şehitlerimizi ve Gaffar Okkan’ı. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Berabere biten maçın ardından vatandaşlar futbolcu ve sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi