Görüş Bildir

Görme engelli şampiyon oldu

Diyarbakırlı görme engelli Serap Demirkapu, Atletizm Türkiye Şampiyonası cirit atma müsabakalarında Türkiye birincisi oldu.

Görme engelli şampiyon oldu

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 17-19 Nisan tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen Atletizm Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan Serap Demirkapu, cirit atma müsabakalarında tüm rakiplerini geride bırakarak, Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Antrenör Remzi Atlı, Serap Demirkapu’nun 15-17 yaş grubu B3 müsabakalarında yarışmalarda yer aldığını söyledi.

CİRİT ATMADAKİ BAŞARI

Atlı, büyük çekişmeye sahne olan ve 2 gün süren yarışmalarda Serap’ın Türkiye Şampiyonluğunu Diyarbakır’a getirdiğini belirtti. Sporcusunu elde ettiği başarıdan dolayı yürekten kutladığını belirten Atlı, “Azmin karşısında hiçbir engellin duramayacağını Serap Demikapu gösterdi. Görme kaybı olan sporcumuz cirit atma yarışlarında Türkiye şampiyonu oldu. Bize bu sevinci yaşattığı için sporcumu kutluyorum. Müdiremizin desteği inkar edilemez. O olmasaydı bu sporcumuz Bursa’daki yarışmalara belki gidemeyecekti. Ayrıca Ufuk hanım sporcumuza maddi ve manevi olarak büyük desteklerde sunuyor. Kendi imkanlarını kullanarak sporcumuza katkıda bulunuyor. Bu konuda çok şanslıyız. Öğrencilerini, öğretmenlerini ve okulunu her an düşünen ve tüm sorunlara koşan Ufuk ablamız var. Ona sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

SERAP ŞAMPİYON OLDU

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Ufuk Yakut da Türkiye Şampiyonu olan Serap Demirkapu’yu tebrik ettiğini açıkladı. Yakut, “Öğrencilerimizin topluma yararlı bireyle olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunmak, spor aktivitelerine yönelmelerini sağlamak ve hatta yaşadıkları özel sorunlara dahi yakın ilgi gösteriyoruz. Öğrencilerimizi çocuklarımızdan ayırt etmiyoruz. Hem okulumuzun hem de kendi imkanlarımız kullanarak öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz. Son yıllarda spor aktivitelerinde de önemli başarılar sağladık. Birçok branşta Diyarbakır ve Türkiye’de söz sahibi olduk. Basketbol, atıcılık ve atletizm bunların başında yer alıyor” şeklinde konuştu.

Yakut, Türkiye Şampiyonu olan Serap Demirkapu’yu yürekten kutladığını ve ona büyük emek veren Remzi Atlıya’da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi