İbrahim Üzülmez yıllarca emek verdiği Beşiktaş'ı üzmek istiyor, Beşiktaş ise zirveye uçmak istiyor!

Spor Toto Süper Lig’in 22. Haftasında futbolculuk kariyerinin neredeyse tamamını Beşiktaş’ta geçiren İbrahim Üzülmez şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’nin 1 maç eksiği ve 2 puan gerisinde bulunan Beşiktaş’ı üzüp şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vurmak istiyor.

İbrahim Üzülmez yıllarca emek verdiği Beşiktaş'ı üzmek istiyor, Beşiktaş ise zirveye uçmak istiyor!

Spor Toto Süper Lig’in 22. Haftasında futbolculuk kariyerinin neredeyse tamamını Beşiktaş’ta geçiren İbrahim Üzülmez şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’nin 1 maç eksiği ve 2 puan gerisinde bulunan Beşiktaş’ı üzüp şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vurmak istiyor.

Süper Lig'de ikinci yarının en başarılı takımı Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Üzülmez, adının birlikte anıldığı eski takımı Beşiktaş ile karşı karşıya gelmenin heyecanını yaşayacak.

Futbolculuğunun ardından başladığı teknik direktörlük kariyerinde elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken 41 yaşındaki teknik adam, uzun yıllar formasını giydiği ve birçok kupa kazandığı siyah-beyazlı ekip karşısında takımına galibiyet için taktik verecek.

BEŞİKTAŞ İLE 11 SEZONU DEVİRDİ

Beşiktaş'ta 11 sezon forma giyen İbrahim Üzülmez, takımının en istikrarlı isimlerinden biri oldu.

Gaziantepspor'dan 2000-2001 sezonu öncesinde transfer edilen İbrahim Üzülmez, siyah-beyazlı formayla 11 sezonda Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi (UEFA Kupası), Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da olmak üzere toplam 408 resmi maça çıktı.

Beşiktaş adına bu maçlarda 12 kez ağları havalandıran sol bek Üzülmez, 2 kez Süper Lig, 3 kez Türkiye Kupası ve bir kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ İYİ BAŞLADI

Daha önce Çaykur Rizespor'un Süper Lig'e çıktığı sezon Mustafa Denizli'nin yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Üzülmez, bu sezon başladığı teknik direktörlük kariyerinde şu ana kadar başarılı bir performans sergiledi.

PTT 1. Lig'in 12. haftasında Vartaş Elazığspor'un başına geçerek ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Üzülmez, Elazığ ekibiyle çıktığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet gördü.

İlk devreyi lider tamamlayan Vartaş Elazığspor'dan ayrıldıktan sonra Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin başına geçen İbrahim Üzülmez, başkent ekibine büyük bir çıkış yakalattı.

İbrahim Üzülmez yönetimindeki Gençlerbirliği, Süper Lig'de oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılarak hem ikinci yarının en başarılı takımı oldu hem de küme düşme hattından kurtuldu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ KİMDİR?

KULÜP KARİYERİ

16 yaşındayken Gönenspor yeteneğini fark edip onu transfer etti. Burada kendini geliştirdikten sonra sırasıyla; Kardemir Karabükspor, İskenderun Demir Çelik SK, tekrar Kardemir Karabükspor, Amasyaspor ve tekrar Kardemir Karabükspor gibi kulüplerde forma giydi.

Ardından Gaziantepspor`a transfer oldu. Burada önceki sezonlarına göre istikrarlı maçlar çıkararak büyük hayali gerçek oldu ve 2000-2001 sezonunun transfer döneminde Beşiktaş´a transfer oldu.

Beşiktaş´ın 100. yıldaki şampiyon kadrosunda yer aldı. 2008-2009 sezonunda Beşiktaş´tan takım arkadaşı olan İbrahim Toraman ile kavga edip kadro dışı kalmıştır. Ancak daha sonra ikisi de affedilmiş, ancak bu olaydan sonra Beşiktaş'taki kaptanlığını kaybetti. Sezonunun son haftadaki Denizlispor-Beşiktaş mücadelesinde teknik direktör Mustafa Denizli ona bir jest yaparak, oyuna alırken tekrar kaptanlık pazıbandını taktı ve şampiyon takımın kaptanı olarak oyuna dâhil etti. 100. yıldaki sağ ayağıyla gol attığı Galatasaray ve bu sezon oynanan Fenerbahçe derbileri ve 3-0 lık FC Barcelona maçları üst düzey gösterdiği performansla kariyerinin en iyi maçlarını çıkarmıştır

23 Haziran 2009 tarihinde Siyah-Beyaz'lı kulüple 1 yılı opsiyonlu olmak üzere, 2 yıllık mukavele imzaladı. 13 Şubat 2011 tarihinde Beşiktaş yönetimi tarafından sözleşmesi feshedilmiştir.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

A Millî Futbol Takım'a ilk kez 12 Şubat 2003'te Ukrayna ile oynanan maç için çağrıldı ve o maçın ilk yarısında oynayarak millî oldu. 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda 3. olan takımın 4 maçında 90 dakika forma giydi. İlk ve tek golünü ise golünü 2 Haziran 2009 tarihinde Azerbaycan ile oynanan özel maçta attı.

BAŞARILARI

2002-03: Süper Lig (Beşiktaş)

2002-03: UEFA Kupası çeyrek final (Beşiktaş)

2005-06: Fortis Türkiye Kupası (Beşiktaş)

2006: Türkiye Süper Kupası (Beşiktaş)

2006-07: Fortis Türkiye Kupası (Beşiktaş)

2008-09: Fortis Türkiye Kupası (Beşiktaş)

2008-09: Süper Lig (Beşiktaş)

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

İbrahim Üzülmez, futbolculuk kariyerini noktaladıktan bir yıl kadar sonra Çaykur Rizespor'da Mustafa Denizli'nin yardımcılığı görevini üstlenerek teknik adamlık kariyerine başlamış oldu.

30.01.2016 günü Gençlerbirliği SK'da başkan İlhan Cavcav tarafından teknik direktörlük görevine getirilmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz