Görüş Bildir

İtalyan antrenörlerden Diyarbakırlı yıldız adaylarına yetenek övgüsü

Dünya markası İnter'in iki antrenörü Diyarbakır İnter Akademinin çalışmalarını gözlemlemek üzere geldikleri kentte genç yıldız adaylarının yeteneklerine hayran kaldı. Gün boyu gençlere antrenman eğitimi veren ve yerli antrenörlerle görüşen İtalyan teknik adamlar, İnter kulübünün dünya genelindeki scout ekiplerine Diyarbakır'ı mercek altına alma tavsiyesinde bulunacaklarını dile getirdi.

İtalyan antrenörlerden Diyarbakırlı yıldız adaylarına yetenek övgüsü

İtalya'nın köklü futbol kulüplerinden Inter'in antrenörleri, Inter Akademi'nin çalışmalarını gözlemlemek için Diyarbakır'a geldi. Gençlere futbol eğitimi verip, idman yaptıran antrenörler, scout ekiplerine kentteki futbolcu adaylarını izleme tavsiyesinde bulunacaklarını söyledi.

İtalya Serie A'nın köklü futbol kulübü Inter'in iki antrenörü Diyarbakır'a geldi. Bir süre önce kurulan Inter Akademi'nin çalışmalarını takip etmek üzere kente gelen Valerio Ringoli ve Claudio Brambilla, bir süre gençlere futbol eğitimi verip, idman maçı yaptırdı. Inter Akademi'nin teknik heyeti ve yöneticileriyle görüşen Ringoli ve Brambilla, gençleri yakından izleyerek notlar aldı. İtalyan hocalar, uygulanacak eğitim programı hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

SCOUT EKİPLERİNE DİYARBAKIR TAVSİYESİ

Diyarbakır'daki çocukların oldukça yetenekli olduğunu belirten İtalyan hocalar, dünyanın birçok yerinde çalışma yapan scout ekiplerine buradaki oyuncuları izleme tavsiyesinde bulunacaklarını söyledi. Ringoli ve Brambilla'nın yaptırdığı çalışmalara genç futbolcular yoğun ilgi gösterdi. Aileler ve çok sayıda sporsever de çalışmaları saha kenarında izledi.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi