Görüş Bildir

Kayyum destek verdi 8 madalya geldi

Diyarbakır’ın kayyum görevlendirilen Kayapınar Belediyesi’nin desteğiyle turnuvalara katılmaya başlayan Görme Engelliler Spor Kulübü, Denizli’de yapılan şampiyonadan 8 madalya ile döndü. Kulüp Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, “Geçmişteki yönetimlerden destek bulamamıştık. Kayyum gelmesiyle beraber onların desteğiyle müsabakalara gitmeye başladık. Onları mahcup da etmedik” dedi.

Kayyum destek verdi 8 madalya geldi

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Dr. Ozan Balcı’nın verdiği destekle müsabakalara gitmeye başlayan görme engelli sporcular, kulüp olarak 10-12 Şubat tarihleri arasında Denizli’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası'ndan 4 altın ve 4 bronz madalya ile döndü. Belediye bünyesine dahil edilerek, kurulan Kayapınar Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü adına yarışan sporcular aldıkları madalyaları Afrin’de şehit olan askerlere ve ailelerine armağan etti.

“Önceki yönetimlerden destek bulamamıştık”

Önceki yönetimlerden destek bulamadıklarını ve yarışmalara katılamadıklarını belirten Kayapınar Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, “Diyarbakır’ı temsilen 4’ü altın 4’ü de bronz olmak üzere 8 madalya aldık. Kayyumların gelmesiyle beraber destek görmeye başladık. Kayapınar Belediye Başkanı Dr. Ozan Balcı’ya buradan teşekkür ediyorum. Belediye olarak görme engellileri destekliyorlar. Onların desteğiyle müsabakalara gittik. Allah’a şükür onları mahcup da etmedik. Çocuklarımızı her türlü alanda çalıştırabiliyoruz. Önümüzde Afyonkarahisar’da yapılacak olan futbol müsabakası da var. Şu anda ona hazırlanıyoruz. Görme engelliler camiası olarak aldığımız madalyaları Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimiz ve aileleri adına aldığımızı belirtmek istiyorum. Gözlerimiz görmüyor olabilir ama gönül gözümüz ve dualarımız askerlerimizle beraberdir. Yanlarındayız” diye konuştu.

Müsabakadan birincilikle dönen ve Batman Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisi olan Seyfettin Kılınç (21), “Türkiye birinciliği ve il birinciliği olmak üzere birçok madalyam var. Milli takıma kadar yükseldim. Bu sporu severek yapıyorum. Bu spor sayesinde de Batman Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Bölümünü okuyorum. Bu da bana sporun ekstra bir faydası oldu. Bundan dolayı çok onurlu ve gururluyum. Arkadaşlarımın da aynı şekilde başarılarının devamını temenni ediyorum. Bütün takım adına gururlandığımızı ve Türkiye şampiyonasından alnımızın akıyla döndüğümüzü belirtmek istiyorum. Hedefim ülkemi uluslararası arenada temsil etmek. Birkaç defa direkten döndüm. Umarım bu sefer yaklaşırız” ifadelerini kullandı.

“Mehmetçiklerimiz için yarıştık”

İki yıldır Judo ile uğraşan yüzde 64 görme engelli sporcu Ayşegül Özbaş, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Mehmetçikler için yarıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Türkiye birinciliği ve üçüncülüğü olmak üzere birçok madalya aldım. Çok mutluyum ve umarım ülkemi uluslararası müsabakalarda temsil etmek nasip olur. İnşallah bu madalyalarımla beden eğitimi bölümünü okumayı düşünüyorum. Müsabakalarda Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Mehmetçiklerimiz ve aileleri için yarıştık.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi