Lider fırsat tepti

Hüsnü’nün golüyle öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamayan Büyükşehir, üst üste 2.beraberliğini alarak İstanbulspor’la puan farkını 9’a çıkarma fırsatını kaçırdı. Tek teselli ise rakibin daha üstün olduğu maçta olası bir yenilginin alınmaması ve 6 puanlık farkın korunması oldu.

Lider fırsat tepti
2 HAFTADA 4 PUAN UÇTU Spor Toto 3.Lig 1.Grup’ta lider Büyükşehir Belediyespor, yakın takipçisi İstanbulspor’la yenişemedi. Önceki hafta Pazarspor’la deplasmanda oynadığı maçta 2-0 önde olmasına rağmen son 4 dakikada yediği gollerle berabere kalan Diyarbakır ekibi, bu kez zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta galibiyeti koruyamayarak beraberlikle yetindi. Son 4 haftada 4 puan kaybeden Sarı-Kırmızılı takım, bu sezon ilk kez Diyarbakır’da puan kaybederken, İstanbulspor karşısında istediği futbolu ortaya koyamadı. Daha etkili olan taraf İstanbulspor olurken, her şeye rağmen takımın yenilmeyerek aradaki 6 puanlık farkı koruması teselli oldu.

HAKEM GÖKÇE SAKATLANINCA Güzel bir havada oynanan maça taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Kapalı ve maraton tribünler dolarken, taraftarlar maç boyunca destek verdikleri takımı maçtan sonra beraberliğe rağmen alkışladı.

Orta hakem Fatih Gökçe’nin sakatlanması nedeniyle ikinci 45 dakika yaklaşık 15 dakika geç başladı. Sağ bacağına bandaj takılan hakem Gökçe, daha sonra sahaya çıkarak görevine devam etti.

İŞTE MAÇTAN DAKİKALAR 5.dakikada Ali Işık’ın kafa vuruşunda ağlara gitmekte olan topu Samet çizgiden çıkararak mutlak golü önledi.

57.dakikada Hüsnü yaklaşık 30 metreden nefis vurdu. Meşin yuvarlak kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlara gitti :1-0.

69.dakikada Tayfun’un sağ kanattan yaptığı ortada kaleci Burak, boşa çıkınca Ali Işık arka direkte kafayla topu filelere yolladı :1-1.

90.dakikada ceza alanına giren Serdar’ın sert şutunda adaşı olan İstanbulspor’un kalecisi Serdar üzerine gelen topu güçlükle çelerek son sözü söyledi.

MAÇIN KARNESİ Stat :Atatürk

Hakemler :M.Fatih Gökçe (xx), Koray Yıldızer (xx), Tamer Okuldaş (xx)

D.Bakır B.Şehir Belediyespor :Burak (xx),Kamil (xx), Yusuf (xx), Erhan (xx),Sercan (xx),Emrah Çalışlar (xx),Serdar (xx),Samet (xx),Emrah Metoğlu (xx),Ercüment (xx),İbrahim (xx) (Dk. 46 Hüsnü xx)

İstanbulspor :Serdar (xx),M.Emin (xx),Müslüm (xx),Fatih (xx),Aytaç (xx) (Dk. 80 Zafer x),Hamit (xx),Sait (xx) (Dk. 63 Tolga xx),Emre (xx) (Dk. 63 Tayfun xx),Ali Işık (xx),Efe (xx),Emrah (xx)

Goller :Dk. 57 Hüsnü (D.Bakır B.Şehir Belediyespor), Dk. 69 Ali Işık (İstanbulspor)

Sarı Kartlar :Yusuf,Erhan (D.Bakır B.Şehir Belediyespor), Emrah,Tayfun,Emre (İstanbulspor)

Kaynak: Diyarbakır Söz