Görüş Bildir

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Nicolas Anelka futbolu bırakma sinyali verdi

Bir zamanlar Fenerbahçe’de top koşturan 37 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız futbolcu Nicolas Anelka geçtiğimiz sezon Hindistan’ın Mumbai City takımına transfer olmuştu. Anelka, son maçtan sonra yaptığı açıklamada takımdan ayrılacağı sinyalini verdi.

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Nicolas Anelka futbolu bırakma sinyali verdi

Ligin son sırasındaki Kerala Blasters ile iç sahada 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, görevden ayrılabileceğini belirten Anelka, "Gelecek sezon burada olacağımı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Kötü gidişattan dolayı kimseyi suçlayamayacağını aktaran Fransız futbolcu, "Sahada mücadele ruhumuz eksik. Oynadığımız oyunla play-off'larda yer almayı hak etmiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek planıyla ilgili net ifadeler kullanmayan Anelka, "Önümüzdeki dönemde neler yaşanacağını bilmiyorum. Dinlenmeye ve düşünmeye ihtiyacım olacak" şeklinde görüş belirtti.

Kariyerinde Fenerbahçe'nin yanı sıra Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Juventus ve Chelsea gibi dünyaca ünlü kulüplerde oynayan 37 yaşındaki Anelka, geçen sezon başında Mumbai City ile sözleşme imzalamıştı.

NİCOLAS ANELKA’NIN KARİYERİ

Altyapı eğitimini Clairefontaine futbol akademisinde aldıktan sonraki profesyonel futbolculuk kariyerine PSG'de başlamıştır. Çok geçmeden yeteneği Arsène Wenger tarafından fark edilip henüz 18 yaşında iken Arsenal'a transfer olmuştur. İlk başlarda forma şansı bulamasada bir süre sonra 11`de sahaya çıkmaya başlayan Anelka Arsenal`in o sene hem lig hem de federasyon kupasını kazanmasına katkıda bulunmuştur. 1998-99 sezonunda başarısını sürdüren Anelka, yılın en iyi genç futbolcusu ödülünü almıştır. Arsenal'de oynadığı 2 sezonda 23 gol atarak dünya devlerinin dikkatini çekmiştir. 1999 yılına gelindiğinde Anelka, Arsenal ile sorunlar yaşamaya başlamış kısa bir süre sonra 22.3 milyon sterlin gibi bir rakama Real Madrid e transfer olmuştur.

Real Madrid'de 20 yaşında gitmiş, Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasına yardımcı olmuş ancak takım arkadaşlarıyla ve basınla olan sorunları yüzünden bir sene sonra, PSG`ye 20 milyon sterline transfer olmuştur.

Anelka klasiği haline gelen uyumsuzluk ve mutsuzluk burada da kendini göstermiştir, PSG`den ayrılmak istemesi sonucu 2002`de Liverpool FC takımında kiralık oynamaya başlamış ama takımdaki yerinin tam olarak sağlamlaşmaması ve Liverpool FC ile mukavelede anlaşma sağlanamaması yüzünden 13 milyon sterline Manchester City'ye transfer olmuştur.

Ayrıca Anelka, Fransa ile birlikte 2000 Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşamış ve final maçında ilk 11'deki yerini almıştır. İlk 11'in vazgeçilmezi olan Anelka, zamanın Fransa Milli Futbol Takımın hocası Jacques Santini ile sorunlar yaşamış ve uzun bir süre milli takım formasını giyememiştir.

Anelka, 2003-04 sezonu Manchester City`nin en golcü oyuncusu olmuş fakat Manchester City'nin büyük hedefleri olmaması, özellikle 2003-04 sezonunda ligi 16. bitirmesi, 2004-05 sezonu ortalarında orta sıralarda olması Anelka`nın takımdan ayrılmasını hızlandırmıştır.

27 Ocak 2005 tarihinde Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. 31 Ocak'ta resmi sözleşmeye imza atmıştır. Türkiye`ye gelen en kariyerli futbolculardan biri olan Anelka, 2005-06 sezonuyla birlikte kendini tam anlamıyla göstermeye başlamış ve yeniden milli takıma kadar yükselmiştir ama geçmiş dönemde yaşadığı sorunların bir benzerini Fenerbahçe'de de yaşayarak 2006-07 sezonunda 14 milyon Euro karşılığında Bolton'a transfer olmuştur.

2007-2008 sezonu devre arası transfer döneminde 21 Milyon Euro karşılığında Chelsea ile 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştır.2008-2009 sezonunda Premier Ligde 19 golle gol kralı olmuştur.2010 Afrika Dünya Kupası nda Fransa-Meksika maçının devre arasında teknik direktör Domenech e küfür ettiği üzere çıkan söylentiler Milli Takım kampından gönderilmiştir. Bu davranışı disiplinsizlik olarak değerlendirilerek Fransa Futbol Federasyonu Anelka'ya 18 maçlık ceza vermiştir. Bunun ardından Chelsea Anelka ya konuşma yasağı getirmiştir. Sözleşmesi, 2012'ye kadar uzatılmıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi