Görüş Bildir

Pınar Karşıyaka'da tarihi gece

ULEB Eurocup'ta bu sezon tarih yazan Pınar Karşıyaka, yarın yine bir ilki başarmak için ter dökecek. Avrupa'nın 2'nci büyük kupasında yarı finalin kapısına dayanan yeşil kırmızılı ekip, deplasmanda 76-66 kaybettiği çeyrek final ilk maçının rövanşında yarın akşam konuk edeceği Kanarya Adaları temsilcisi Herbalife Gran Canaria'yı dize getirip tarihinde ilk kez adını yarı finale yazdırmak için mücadele edecek.

Pınar Karşıyaka'da tarihi gece
Karşıyaka Arena'da saat 20.45'te başlayacak randevuyu TRT ve Eurosport naklen yayınlayacak.
Bilet fiyatlarının 40 TL olduğu zorlu randevuda Pınar Karşıyaka'nın yarı final vizesini alabilmesi için ilk karşılaşmada 10 sayı farkla yenildiği İspanyol ekibini en az 11 sayı farkla mağlup etmesi gerekiyor. Yarı finale yükselecek takım, Lokomotiv Kuban-Unics Kazan eşleşmesinin galibiyle finale yükselebilmek için için karşılaşacak. Pınar Karşıyaka,Avrupa'daki 8 maçlık yenilmezlik serisini geçen hafta Gran Canaria deplasmanında kaybetmiş, İspanyol temsilcisi ise Eurocup'ta bu sezon 19 maçta 18'inci galibiyetini almıştı.
UFUK SARICA İNANIYOR
PınarKarşıyaka'ya son 3 sezonda 1'er Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandırıp Eurochallenge Cup'ta final, ligde 2 yarı final oynatan Antrenör Ufuk Sarıca, tarihi maç öncesi takımına güvendiğini söyledi. "10 sayılık dezavantaja rağmen turu geçecek gücümüz var" diyen UfukSarıca, şöyle konutu:
"İlk maçta başa baş mücadele verdikten sonra son bölümde mağlup olduk. Tarihimizin en önemli maçlarından birine çıkacağız. Taraftarımız önünde nice güçlü takımları farklı yendik. Sabırlı ve kazanma psikolojisiyle oynayacağız. Kendi oyun, tempo ve baskımızı kabul ettirip kazanacağız. Yakaladığımız gurur verici performansı yarı finalle taçlandıracağız."
TARAFTARDAN DESTEK
Pınar Karşıyakalıtaraftarlar, yeşil kırmızılı basketbolcuları Gran Canaria maçı öncesi antrenmanda ziyaret ederek moral aşıladı. Kaptan İnanç ve oyunculara baklava ikram eden taraftarlar, "Şimdiye kadar bu formanın hakkını verdiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Hepinize güveniyoruz. Sonuç ne olursa olsun maç sonrası birlikte Kaf-Kaf çekeceğiz" mesajı verdi.
RAHATLADILAR
TürkiyeBasketbol Ligi'nde son 4 maçın 3'ünü kaybederek 4'üncü sırayı riske atan Pınar Karşıyaka, Galatasaray Lig Hospital'ın Türk Telekom'a evinde 80-76 yenilmesiyle rahatladı. Bu skorla 13 galibiyette beşinci sırada kalan Galatasaray Liv Hospital,14 galibiyetle 4'üncü sıradaki Pınar Karşıyaka'yı yakalama fırsatını tepti. Ligde normal sezonu ilk 4 sıra içerisinde bitiren taraf, play off'ta saha avantajını elde edecek. Play off ilk turunda lig 4'üncüsü ve 5'incisi eşleşiyor.
CANARİA'YA SIKI ÖNLEM
PınarKarşıyaka'nın rakibi Herbalife Gran Canaria, İstanbul aktarmalı olarak bugün İzmir'e geldi. Sosyal medyada Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞID) terör eylemlerinden fotoğraflar içeren ölüm tehditleri aldıklarını iddia ederek bu yüzdenTürkiye'ye gelmek istemediklerini öne sürenİspanyol kafilesinin Adnan Menderes Havalimanı'ndan çıkışı sırasında İzmir Emniyeti geniş güvenlik önlemi aldı.
PınarKarşıyaka'nın tahsis ettiği kulüp otobüsüyle kamp yapacağı Çiğli Anemon Otel'e geçen Gran Canaria kafilesine yolda 3 motosikletli polis ekibi, çevik kuvvet ekibi ve sivil polis araçları eşlik etti. Emniyet, maç esnasında salonda da büyük önlem alacak. Şaka olduğunu savunduğu sosyal medyadaki tehdidleri yapan bir kişi hakkında Sporda Şiddet Yasası kapsamında işlem yapıldı.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi