Görüş Bildir

Selçuk Dereli’den Hodri Meydan…

Sözcü yazarı Selçuk Dereli, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere köşesinden yanıt verdi.

Selçuk Dereli’den Hodri Meydan…

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın NTV Spor’da katıldığı canlı yayının yankıları devam ediyor.

Açıklamaları ile Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor’un tepkisini çeken Aziz Yıldırım, Selçuk Dereli’nin yönettiği Denizlispor – Fenerbahçe maçının da yeniden konuşulmasını sağladı. Sözcü yazarı Selçuk Dereli, Aziz Yıldırım’a köşesinde yazdığı şu yazı ile karşılık verdi:

Aziz Yıldırım NTV’de; 2006’daki Denizli-F.Bahçe maçını tekrar gündeme getirince NTV’yi aradım. Reji beni 15 dakika hatta tuttu ve yayına almadı. Program üç saat sürdü ama cevap hakkı tanınmadı. Engellemenin kimin işine geldiği malumdur. RTÜK’e başvurdum ve tüm haklarımı arayacağım. Sayın Yıldırım “Maç 16 dakika uzamasa biz şampiyonduk” diyerek komik duruma düştü. Maç hiç uzamadan bitmiş olsa zaten sonuç 1-1 olacak ve yine şampiyon olamayacaklardı. Sanki gol attılar da saymadık ya da bir penaltınız vardı da onu mu atladık? Hatalı kart mı verdik?

Kariyerim boyunca yönettiğim maçlar, müsabaka talimatlarına uygundu. Sahaya konfeti atanların amacı; aynı saatteki diğer maçlar dolayısıyla karşılaşmanın geç bitmesini sağlamaktı. Bu maddeler sadece Denizli değil, F.Bahçe tribünlerinden de atıldı. İki ekip de maçın geç bitmesini ister gibiydi. Kaldı ki sahaya atılan kâğıt parçalarından dolayı dünyada hangi maç tatil edilmiş. Ortada can güvenliğini tehlikeye sokan bir durum yoktu ve eksiksiz 90 dakika tamamlanmış. 16 dakikanın 10 dakikası ise konfetilerin temizlenirken geçen süreydi, uzatma 6 dakikaydı. Maçı tam oynatmak nasıl bir hata? O uzatmada Fener gol atmış olsa bana ‘imparator’ mu diyeceklerdi. Appiah’ın kafa vuruşunda topun direkten dönmesi, topu boş kaleye yuvarlayamamasının da sorumlusu ben miyim?

Şimdi soruyorum: En formda oyuncuları Anelka neden yedekti ve maçtan önceki takım yemeğinde Alex ve Luciano neden yemeği terk etti? O maçı kazanamamanızın tek sebebi vardı, o da maçı galip bitirecek golleri bulamayışınız. Hataları başkasına yıkmayı bir kenara bırakın. Çamur at izi kalsın, “İsterse yayına bağlansın konuşalım” deyip bir de bunu engellemek size hiç ama hiç yakışmadı. Ben de ‘Hodri meydan’ diyorum. İstediğiniz zaman istediğiniz kanalda bu maçı konuşalım. Üstelik orada sizinle ilgili daha çok anlatacaklarım var(!) Bakalım, o zaman siz bunlara cevap verebilecek misiniz?

(Amkspor)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi