Görüş Bildir

Sende topunu al gel…

Diyarbakırlı genç Yazar Hidaye Pehlivan, “Sende Topunu al gel” temasıyla kampanya başlatırken, pazar günü Dağkapı meydanında, gençleri ve çocukları topla buluşturmaya davvet etti.

Sende topunu al gel…

Türkiye’nin her noktasını gezerek insanların yaşam biçimleri ve arayışlarına ilişkin yazılar yazan Diyarbakırlı genç yazar Hidayet Pehlivan bu kez de çocuklar için bir kampanya başlattı.

Diyarbakır Dağkapı meydan da gezerken küçük çocukların top oynadığı gören ve o alanda top oynayan çocukları zabıtaların kovaladığını görüp kendine dert edinen Pehlivan böyle bir projeyle çocukların oyun alanlarına kavuşmalarını sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Pazar günü saat 15.00’te Dağkapı meydan da, “Sende Topunu al gel” temasıyla düzenlenecek olan kampanyada farkındalık yaratmak istediğini söyleyen Pehlivan bu kampanya sayesinde yetkililerden çocuklar için top sahası, oyun alanları ve yeşil alan talep edeceklerini belirtti.

“Sende topunu al gel”

Pehlivan “ Sur kenti çocuklarının oyun alanlarının olmadığını hepimiz biliyoruz, bu çocuklara ne istiyorsunuz diye sorduğumda top oynayacak alanlarının olmadığını top oynayacak yeşil saha, halı saha istiyoruz dediler. Bu anlamda bizde arkadaşlarımızla bir araya gelip çocuklarının sorun yaşadığı yer olan Dağkapı meydan da bir araya gelmek suretiyle böyle bir kampanya başlattık bu kampanyanın “ Sende Topunu Al Gel”  temasıyla olmasına karar verdik.

“Patlayan bomba değil toplarımız olsun”

Dolayısıyla bu süreç içerisinde gelişen düşünceler üzerine aslında şunu söyleyebiliriz, “patlayan bomba değil toplarımız olsun” diyeceğiz orada. Bu sadece benim sorunum değil hepimizin sorunu çünkü toplumda şöyle bir şey de var bunu artık iyice görmeye başladık. Kendi çocuklarımızı tabi ki seveceğiz ama kendi çocuklarımız olmayan diğer çocuklar da görmemiz gerekiyor, duymamız gerekiyor onların sorunları neler ne istiyorlar hakikaten sokaklarda o kadar çocukla karşılaşıyoruz ki dilenen, uyuşturucuya bulaşmış çocuklarımız var hepsini kazanmak istiyoruz bura da bu kampanya ile beraber. Eğer bu proje de başarılı olursak bu sürecin ikinci ve üçüncü ayağı da olacak inşallah.

“Elinde taş görmek istemiyoruz”

“Bu çocukların ellerinden tutmalıyız bunlar bizim hepimizin çocukları, artık çocuklarımızın elinde taş görmek istemiyoruz bir aile olarak ta bunları düşündüğümüzde hep birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz, birbirimizi duymalıyız, bir birimizi görmeliyiz. Bu çocukların iyi bir geleceğe sahip olmalarını istiyor isek bunu hep beraber başarabiliriz onları topluma birer faydalı nefer olarak yetiştirebiliriz. Bu yüzden diyoruz ki Pazar günü saat 15.00’ te tüm Diyarbakır halkını Dağkapı meydana bekliyoruz ve diyoruz ki “ sende topunu al gel”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi