Sur yarı maratonu iptal

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Atletizm Federasyonu ile ortaklaşa düzenleyeceği 23 Nisan'daki Uluslararası Diyarbakır Sur Yarı Maratonu da koronavirüs önlemleri çerçevesinde iptal edildi.

Sur yarı maratonu iptal

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin açıklanmasının ardından, spor organizasyonları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Bakan Kasapoğlu, "Liglerin ertelenmesi, maçların seyircisiz oynanması gibi şu an gündemimizde var olan bir durum yok. Onlar da planlandığı gibi devam edecek. Yarın Kopenhag maçı var Başakşehir'in, hafta sonu maçlar oynanacak" dedi.

VOLEYBOLDA ŞAMPİYONLAR LİGİ ÇEYREK FİNAL ETABI YENİDEN ERTELENDİ

Eczacıbaşı VitrA'nın 18-19 Mart tarihlerinde, İtalya'nın Savino Del Bene Scandicci takımıyla Slovenya'da oynayacağı CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final etabı, koronavirüs salgını nedeniyle tekrar ertelendi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) aldığı karara göre; Eczacıbaşı VitrA'nın 18-19 Mart tarihlerinde, İtalya'nın Savino Del Bene Scandicci takımıyla Slovenya'da oynaması planlanan CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final etabı, yeniden ertelendi. CEV'den yapılan açıklamada; İtalyan hükümeti ve İtalya Olimpik Komitesi'nin de yakın zamanda koronavirüs salgınına karşı önlemleri dikkate alınarak, İtalyan takımlarının bulunduğu herhangi bir Avrupa kupası maçının ileri bir tarihe alındığı belirtildi.

FORMULA E'NİN ENDONEZYA AYAĞI ERTELENDİ

Elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E Şampiyonası'nın 2020 takviminde yer alan Cakarta E-Prix'inin de koronavirüs nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenmesi planlanan yarış, artan sağlık endişeleri yüzünden 6 Haziran'da düzenlenemeyecek.

Salgın yüzünden 21 Mart'taki Çin ve 4 Nisan'daki İtalya ayakları da ertelenmişti.

DİYARBAKIR SUR YARI MARATONU İPTAL

Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Atletizm Federasyonu ile ortaklaşa düzenleyeceği 23 Nisan'daki Uluslararası Diyarbakır Sur Yarı Maratonu da koronavirüs önlemleri çerçevesinde iptal edildi.

HALTERE DE ERTELEME

Öte yandan Avrupa Halter Şampiyonası da salgından dolayı 2 ay ertelendi. Uluslararası Halter Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 13-21 Nisan tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenmesi planlanan turnuva, sağlık tedbirleri doğrultusunda 13-21 Haziran'a alındı.

Kaynak: Spor Merkezi