Görüş Bildir

Taekwondo efsanelerinin 34 yıl sonraki rövanşı

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 1985 yılında dünya şampiyonası finalinde karşılaştığı Güney Koreli Kook Hyun Jung ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) merkezinde bir gösteri müsabakası yaptı.

Taekwondo efsanelerinin 34 yıl sonraki rövanşı

Taekwondonun olimpik spor olarak kabul edilişinin 25'inci yıldönümü Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. WT Başkanı Dr. Chungwon Choue ile aralarında Metin Şahin'in de bulunduğu  yönetim kurulu üyeleri  IOC'nın Lozan'da bulunan merkezini ziyaret etti. WT yönetimi, burada IOC Başkanı Thomas Bach tarafından karşılandı. IOC merkezinde ilk olarak Güney Kore ve Kuzey Kore'nin taekwondo gösteri takımları ortak bir gösteriye imza attı. Uzun yıllar birbiriyle ilişkilerini donduran iki ülke, sporun gücüyle dostluk ve barış mesajı verdi.

34 YIL SONRA KARŞILAŞTILAR

Güney Kore ve Kuzey Kore'nin taekwondo gösteri takımlarının ardından ise özel bir gösteri sergilendi. Etkinliğe özel olarak davet edilen Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 34 sene önce 1985 yılında dünya şampiyonası finalinde karşı karşıya geldiği Güney Koreli  Kook Hyun Jung ile bir gösteri müsabakası yaptı. Hem Metin Şahin, hem de Kook Hyun Jung, dönemlerinin en başarılı sporcuları arasında yer almış ve birçok başarıya imza atmışlardı. İkilinin 1985 yılında yapılan final müsabakası nefesleri kesmiş, büyük alkışlar arasında Metin Şahin dünya ikincisi olmuştu. 34 sene sonra yapılan gösteri müsabakası da büyük ilgi çekerken, maçın sonucunda dostluk kazandı. IOC Başkanı Thomas Bach, kazananın her zaman dostluk ve kardeşlik olduğunu belirtmek adına Şahin ve Jung'un ellerini birlikte havaya kaldırdı. Bach, 34 yıl sonra olimpiyat ailesinin önünde aynı performansı gösteren iki spor adamını kutladı.

İKİSİ DE WT YÖNETİMİNDE, İKİSİ DE AKADEMİSYEN

Metin Şahin ile Kook Hyun Jung'un karşılaşması iki eski sporcunun benzer yönlerini de ortaya döktü. Aynı dönemde sporculuk yapan ikili daha sonra başarılı kariyerlerine akademik alanda da devam etti. Metin Şahin, halen Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde görevine devam ederken, Kook Hyun Jung da Kore Milli Spor Üniversitesinde çalışmalarını sürdürüyor. İki başarılı spor adamı  aynı zamanda WT Yönetim Kurulu Üyesi olarak da ülkelerini en iyi şekilde temsil ediyorlar.

"ESKİ HATIRALAR GÖZLERİMİZDE CANLANDI"

Başkan Metin Şahin, "Taekwondonun olimpik spor olarak kabul edilişinin 25. Yıldönümünde böylesine bir organizasyonun içinde yer almak gurur verici. Burada sporun birleştirici gücüne vurgu yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda Güney ve Kuzey Koreli taekwondocuların ortak gösterisi nasıl adımların atıldığına önemli bir örnek. Ben de sporculuk döneminden ezeli rakibim ama bir o kadar da samimi dostum olan Kook Hyun Jung ile burada karşılaştım. Tarihe güzel bir not düşmüş olduk. 34 yıl sonra karşılaşırken eski hatıralar gözlerimizde canlandı. Her zaman dediğimiz gibi taekwondo bir spordan çok daha ötesi. Birleştirici gücü olan ve barışa inananların sporu" ifadelerini kullandı.

WT yönetiminin etkinlikleri  Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler Binası'nda yapılacak gösteri ile devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi