Tolunay Kafkas kimdir? Ziraat Türkiye Kupası Kayserispor Teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın Youness Mokhtar ve abisine meydan dayağı haberi doğru mu?

Ziraat Türkiye Kupası takımlarından Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, gün geçmiyor ki bir kavga da adı duyulsun. Transfer amaçlı ülkeye gelen Youness Mokhtar'a dayak iddiası ile Tolunay Kafkas tekrardan gündeme düştü. Peki Ziraat Türkiye Kupası Kayserispor'dan Tolunay Kafkas'ın dayak iddiaları doğru mu?

Tolunay Kafkas kimdir? Ziraat Türkiye Kupası Kayserispor Teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın Youness Mokhtar ve abisine meydan dayağı haberi doğru mu?

Ziraat Türkiye Kupası takımlarından Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, gün geçmiyor ki bir kavga da adı duyulsun. Transfer amaçlı ülkeye gelen Youness Mokhtar'a dayak iddiası ile Tolunay Kafkas tekrardan gündeme düştü. Peki Ziraat Türkiye Kupası Kayserispor'dan Tolunay Kafkas'ın dayak iddiaları doğru mu?

Başarılarından çok kavgalarıyla gündeme gelen Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas yine çok konuşulacak bir olaya karıştı.Transfer görüşmesi için Türkiye'ye gelen Youness Mokhtar, ülkesine dönmek üzereyken büyük bir şok yaşadı.

Fanatik Gazetesi'nin iddiasına göre; Sarı-Kırmızılılar'ın teknik patronu Tolunay Kafkas, Mokhtar ve abisine Kayseri Havalimanı'nda dayak attı!  

İddiaya göre tecrübeli hoca, Kayseri’ye kadar gelip sözleşme imzalamaktan vazgeçen futbolcuya ve abisine havaalanında meydan dayağı attı. Kayseri Havaalanı’nda gerçekleştiği öne sürülen skandalı Youness Mokhtar Fanatik Gazetesi'ne anlattı:

ÖDEME PLANI UYMADI

“Kayserispor’la uzun süren transfer görüşmelerinden sonra anlaştık. Beni şehre davet ettiler. Abimle birlikte gittik. Parasal konularda hiçbir sıkıntı yoktu. Teknik direktör Tolunay Kafkas beni çok istemişti. Açıkçası bu, hoşuma da gitmişti. Benimle çok yakından ilgilendi. İyi birine benziyordu, başta bunu hissettim. Sadece bana sundukları ödeme planında sorun çıktı. Ben de bu şartlarda sözleşme imzalayamayacağımı söyledim ve otele geçtim. Daha sonra kulüpten otele geldiler ve sözleşmede birkaç değişiklik yapıp imzalamamı istediler. Bu sözleşme kulüp için çok iyiydi evet ama bizim için kesinlikle değildi. Onlara cevabım yine aynı oldu.”Türkiye'de sırasıyla PTT, Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor veDenizlispor takımlarında forma giymiştir. Özellikle kariyerinin en parlak dönemlerini Trabzonspor'da geçirmiştir. 2002 yılındaAvusturya'da futbol oynamaya başlamış ve burada da sırasıyla ASKÖ Pasching, LASK Linz, ve Admira Wacker takımlarında futbol oynamıştır. 2005 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştır. Tolunay Kafkas,Türkiye Millî Futbol Takımı formasını 35 maçta giymiştir. Orta saha mevkisinde oynamıştır.

2007-2008 Sezonu'nun başında Kayserispor'un teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Kayserispor ile ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Tolunay Kafkas takımına 2007-08 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandırmıştır. Ayrıca Kayserispor'la ilk sezonunda ligi 55 puanla 5. sırada bitirip kulüp rekoru kırmış ve takımını UEFA Kupası'na taşımıştır.

Türkiye Kupasını kazanmakla Türkiye Süper Kupası'nda oynama hakkı elde etmiş ve kupada Galatasaray'a 2-1 lik skorla mağlup olmuştur. 2009-2010 sezonunun sonunda Kayserispor ile yolları ayrılmıştır. Sonra Gaziantepspor'un başına geçmiştir. Tolunay Kafkas'ın yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Gaziantepspor 2010-2011 sezonunu 4. sırada tamamlamıştır. 2011-2012 sezonunun ilk üç haftasinda takımının aldığı üç mağlubiyetden sonra kamuoyunu istifa ettiği açıkladı, fakat Gaziantepspor yönetimi tarafindan devam etmeye ikna edildi. Ligin 4. haftasinda deplasmada Mersin İdman Yurdu'a karşı alınan 2-0'lık mağlubiyetinardından tekrar istifa ettiği açıkladı ve bu sefer istifasi Gaziantepspor yönetimi tarafindan kabul edildi.

26 Ekim 2011 tarihinde Ersun Yanal'ın görevine son verilmesiyle boşalan TFF Gelişim Direktörlüğü'ne getirildi. 27 Ocak 2013 tarihinde ise Şenol Güneş'ten boşalan Trabzonspor teknik direktörlüğüne getirildi.

Trabzonspor'dan istifa eden Tolunay Kafkas 8 Temmuz 2013 tarihinde Kardemir Karabükspor teknik direktörlüğüne getirildi.Karabükspor da ilk sezonunda takım ligi 50 puanla 7.sırada tamamlamış ve kulüp tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarına katılmış ve UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fransa'nın Saint-Étienne takımına penaltılar sonucunda 4-3 yenilerek elenmiştir.Karabükspor'da ikinci sezonuna çok kötü bir başlangıç yapan Kafkas 25 Ocak 2015 tarihinde kendi evinde oynadıkları Kayseri Erciyesspor maçı yenilgisi sonrası istifa etmiş ancak yönetim tarafından kabul edilmemiştir.Daha sonra kötü gidişata dur diyememiş ve 22 Şubat 2015 tarihinde oynanan Mersin İdmanyurdu maçı yenilgisi sonrası yönetimle karşılıklı anlaşarak görevden ayrılmıştır.7 Temmuz 2015 tarihinde Kayserispor ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştır

Kaynak: Diyarbakır Söz