Trabzonspor'da tarihi yenilgi şoku yaşanıyor! Antalyaspor 7- Trabzonspor 0

Antalyaspor’a karşı 7-0'lık yenilgiyle tarihindeki en farklı mağlubiyeti alan Trabzonspor bir başka rekora daha imza attı. Bordo mavililer, ligdeki 17’nci yenilgiyle, 49 yıllık tarihinde en çok mağlubiyet aldığı sezonu yaşadı.

Trabzonspor'da tarihi yenilgi şoku yaşanıyor! Antalyaspor 7- Trabzonspor 0

Mali anlamda sıkıntılı bir süreçten geçen bordo mavililer, şampiyonluk parolasıyla başladığı 2015-16 sezonunda 49 yıllık tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Spor Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında deplasmanda Antalyaspor’a 7-0 mağlup olarak  tarihindeki en farklı yenilgiyi alan Trabzonspor, bir sezonda 17 mağlubiyet ile bir başka kötü rekora daha ulaştı. Kuruluşunun ardından 1967-68 sezonunda 2'nci Lig'de mücadele etmeye başlayan ve 1974-75 sezonundan itibaren Türkiye'deki en üst ligde yer alan Trabzonspor, bu sezon ligin bitimine bir hafta kala en fazla maç kaybettiği sezona imza attı. Bordo mavililer, daha önce 16 yenilgi aldığı 2001-02 sezonunda 33’üncü hafta sonunda 15 mağlubiyet yaşamıştı. Söz konusu sezonda 33’üncü haftayı 40 puanla 13’üncü sırada tamamlayan Trabzonspor, Antalyaspor yenilgisiyle bu sezon 17’nci yenilgisini elde etti ve 40 puanda kalarak 33’üncü hafta itibariyle 12'nci sırada kaldı. Bu tarihi çöküş camiada da yoğun tepkilere neden oldu.

MANDIRALI SEZONU TAMAMLAYAMADI

Trabzonspor’da Süper Lig’in 18’inci haftasında Bursaspor karşısında alınan 4-2’lik mağlubiyetin ardından 19’uncu haftada teknik direktör Sadi Tekelioğlu’nun yerine göreve Hami Mandıralı getirilmişti. Akhisar Belediyespor maçıyla bordo mavililerde ikinci dönemine başlayan Mandıralı, bu sezon takımın başında çıktığı 15 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Mandıralı, 2013-14 sezonunda, ligin 21’inci haftasında teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın yerine göreve getirilmişti. Sezonda 30 puanla 9'uncu sırada yer alan bordo mavililerin başında 23 puan toplayan Mandıralı, ligi de 4’üncü sırada tamamlama başarısı göstermişti. Trabzonspor’un bu sezonki üçüncü teknik adamı olan Mandıralı, 24 puanla 10’uncu sırada devraldığı takımla, 15 haftada 16 puan toplayabildi. Kötü giden tablo sonrasında Hami Mandıralı ile ligin bitimine bir hafta kala yollar ayrıldı.

ERSUN YANAL YÖNETİMİ İKİYE BÖLDÜ

Bu arada Trabzonspor’da, Hami Mandıralı ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör için Ersun Yanal isminin ön plana çıkması yönetimi ikiye böldü. Bordo mavili yönetimin bir kanadı Ersun Yanal ismine yoğunlaşırken, bazı yöneticilerin ise Yanal’ı veto ettiği öğrenildi. Yönetim içerisinde ayrışmalara neden olan Ersun Yanal ile anlaşma sağlanması durumunda bazı yöneticilerin istifa edebileceği öğrenildi.

TARİHİ FARKA 'UTANÇ VE REZALET' YORUMU

Yerel gazeteler, Trabzonspor'un Antalyaspor deplasmanında aldığı 7-0’lık tarihi mağlubiyete tepki gösterdi, "Utanç ve rezalet gecesi" yorumunda bulundu. Sonnokta Gazetesi, "Utanç gecesi", "Antalya'da 49 yıllık şanlı tarihin en ağır hezimeti", "Yazıklar olsun hepinize" başlıklarını kullanırken, bir sayfasında ise siyah zeminde sadece 0-7'lik maçın skoru yer aldı. Ekspres Gazetesi, "Utanç ve rezalet dışında düne dair yazılacak hiçbir şey yok aslında", "Bravo size", "Rezaletin tarihini yazdınız" ifadelerini kullandı. İlkhaber Gazetesi, "Bu rezaleti tarih yazacak", "Bu hezimeti açıklayacak kelime bulamıyoruz" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Taka Gazetesi, "Bu rezilliğin hesabını kim verecek?", "Utanın", "Hepinize kırmızı kart" başlıklarıyla maçı yorumladı. Karadeniz Gazetesi, "Tarih sizi affetmeyecek", "Trabzonspor Antalya’da tarihinin en ağır yenilgisini aldı" başlıklarını kullandı. Günebakış Gazetesi de, "Tarih sizi de yazacak", "Utanıyoruz", "Yazıklar olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: DHA