Valencia ve Atletico Madrid turu geçti

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final maçları tamamlandı ve yarı finale yükselen takımlar belli oldu.

Valencia ve Atletico Madrid turu geçti

Türk oyuncuların formasını giydiği İspanya temsilcileri Valencia ve Atletico Madrid turu geçti. Arda Turan ve Mehmet Topal yarı finalde birbirlerine rakip oldular.

Mehmet Topal'lı Valencia, AZ Alkamar'ı rövanşta kolay geçti. Avrupa Ligi'nde yarı finale adını yazdırdı. Arda'lı Atletico Madrid de Hannover'i eleyerek Valencia'ya rakip oldu.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde 2 - 1 yenildiği AZ Alkmaar ile rövanşa çıkan Valencia, Hollandalı rakibini 4-0'la geçerek turu atlayan taraf oldu.

Taraftarının da desteğiyle maça hızlı başlayan Valencia, çok geçmeden aradığı golü buldu. 15. dakikada Adil Rami, kafa golüyle skorda dengeyi bozdu. Bu golden sadece 2 dakika sonra ise bu kez arka direkte kendini unutturan Adil Rami, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

Erken gelen gollerle rahatlayan Valencia, ikinci yarıda da istediklerini sahaya yansıttı. 56. dakikada sahne alan Jordi Alba, skoru 3-0'a getirirken AZ Alkmaar'ın da umutları bu golden sonra azaldı. Pablo Hernandes de, 80. dakikada nefis bir golle gol perdesini kapatan isim oldu. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşma Valencia'nın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Öte yandan Valencia'nın ilk maçtaki tek golünü atan temsilcimiz Mehmet Topal, bu maçta da 90 dakika forma giydi ve başarılı bir performans sergiledi.

Bu sonuçla tur atlayan Valencia, yarı finalde Atletico Madrid'le eşleşti. İki temsilcimiz Mehmet Topal ve Arda Turan'ı karşı karşıya getirecek maçlar 19 - 26 Nisan tarihlerinde oynanacak. Kupanın finali ise 9 Mayıs'ta Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynanacak.

ATLETİCO MADRİD AYNI SKOR İLE GEÇTİ

Hannover karşısında 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında AWD Arena'ya konuk olan Atletico Madrid, Almanya'da da 2-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

Güçlü Hannover savunmasını aşmakta zorlanan Atletico'da kilidi açan isim Adrian oldu. 63. dakikada sahne alan genç golcü, Atletico'yu rahatlatan gole imza atsa da, 81'de Diouf'un golü Hannover'in ümitlerini arttırdı. Ancak Alman temsilcisinin kalan dakikalardaki baskısı golü getirmezken, 87'de Falcao'nun şık golü, Atletico'yu yarı finale taşıdı.

Öte yandan Atletico'daki temsilcimiz Arda Turan, cezası nedeniyle bu maçta forma giymedi. Atletico Madrid, yarı finalde bir başka İspanyol temsilcisi Valencia ile eşleşti.

Kupada alınan sonuçlar ve yarı finalde ortaya çıkan eşleşmeler şöyle oldu.

Athletic Bilbao – Schalke: 2 - 2 (İlk maç: 4 - 2)

Hannover – Atletico Madrid: 1 - 2 (İlk maç: 1 - 2)

Metalist Kharkiv – Sporting Lizbon: 1 - 1 (İlk maç: 1 - 2)

Valencia – AZ Alkmaar: 4 - 0 (İlk maç: 1 - 2)

Yarı final eşleşmeleri:

Atletico Madrid – Valencia

Sporting Lizbon – Athletic Bilbao

Yarı finaller 19 ve 26 Nisan tarihlerinde yapılacak. Final maçı ise 9 Mayıs günü Romanya'nın Bükreş şehrindeki Ulusal Stadyum'da oynanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz