Görüş Bildir

Yasin Börü Futbol Turnuvasında final maçı oynandı

HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları tarafından başlatılan Yasin Börü Futbol Turnuvasında final maçı yapıldı. Kazanan "Selahaddin'in Torunları" isimli takıma kupayı HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç takdim etti.

Yasin Börü Futbol Turnuvasında final maçı oynandı

2014 yılında Kobane bahanesiyle bölgede İslami kurum ve şahsiyetlere yönelik başlatılan 6-7 Ekim saldırılarında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahşice katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü ismiyle başlatılan futbol turnuvası, Genç Kardeşler ve Selahadin'in Torunları isimli takımların yaptığı son müsabaka ile final maçını gerçekleştirdi.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindeki özel bir spor tesisinde oynanan maç sonrası HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren oyunculara hediyelerini takdim etti.

Kazanan Selahadin'in Torunları isimli takıma kupa takdiminde bulunan Dinç, gençlik kolları tarafından yapılan sosyal etkinlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Özellikle teknoloji çağı dediğimiz bu zaman dilimlerinde sosyal medya alanlarına sıkışmış gençlerin bulundukları mecralardan sıyrılıp kardeşlik, dostluk ve muhabbet duygularının yeniden oluşması için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Dinç, bu tür etkinliklerin devam edeceğine dikkati çekti.

"Futbol turnuvaları, gençlerin birbirini idare etme ve ilişkilerini geliştirme noktasında faydalıdır"

Gençlerin spor yapması ve müsabakalara katılması insani ilişkinin gelişmesi, insanlarla beraber geçimin sağlanması, gençlerin birbiri ile olan ilişkisinin önemli olduğuna vurgu yapan Dinç, "Son dönemlerde geçimsizlik çoğaldı, kimse birbirine tahammül edemiyor ve gençler kendi kabuğuna çekilmiş. Özellikle futbol turnuvaları, gençler arasında birbirini idare etme ve ilişkilerini geliştirme noktasında faydalıdır." dedi.

Turnuvaya Şehid Yasin Börü adı verilmesinin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Dinç, "Çünkü Yasin Börü Diyarbakırlılar için kendini insanlığın faydasına adayan ve kurban eden bir değerdir. Şehid Yasin Börü; davamızdır, çizgimizdir. Bu ismin anılması Diyarbakır'ımızın geleceği için bir ümit vadediyor. Başarılı olan ve kupa kazanan genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim hayırlara vesile kılsın." ifadelerini kullandı.

"Bu müsabakaları düzenlemeye devam edeceğiz"

Bu tür çalışmalarımız sürekli olarak ara verilmeden devam edeceğini söyleyen Dinç, "Gençler arasındaki kültürel etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi önemsiyoruz. Onlar geleceğimizdir, ümidimizdir. Bugün çoğu siyasiler gençleri kendi başlarına bırakmışlar. Diyarbakır'ımızda gençlerimiz, işsiz-güçsüz olmakla beraber uyuşturucu kullanıyorlar ve hiçbirinin umurunda değil. HÜDA PAR olarak bu gençlerimizi kendimize dert ettik ve onlar için her türlü çalışmaya varız, kapımız açıktır. Kültürel etkinlikler içinde elimizden geldiği kadar gençleri bir araya getirip bu müsabakaları düzenlemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi