Görüş Bildir

Ve Android Marshmallow artık güncellenebiliyor! Peki, hangi telefonlar güncellenebilecek?

Google'ın yazılım desteği verdiği Android One için Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesi yayınlandı. Peki, Android 6.0.1 güncellemesi başka hangi modellere gelecek? İşte cevabı haberimizde…

Ve Android Marshmallow artık güncellenebiliyor! Peki, hangi telefonlar güncellenebilecek?

Google, geçtiğimiz sene Nexus serisinin alt modeli olarak düşünebileceğimiz Android One serisini duyurmuştu. Google bu seri kapsamında son güncellemeleri alabilecek "fiyat-performans" odaklı telefonları yine Nexus ailesinde yaptığı gibi başka markalarla ortak bir şekilde üreterek bu telefonlara yazılım desteği sunuyordu.

Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin dağıtımına geçtiğimiz aylarda başlayan Google, şimdi de Android One için Android 6.0.1 Marshmallowgüncellemesini sundu. Sadece Android One programı kapsamında üretilen modellere gelen bu güncellemenin, ilerleyen günlerde Nexus modellerine de gelmesi bekleniyor.

Google bu yazılım desteği kapsamında Android One telefonlardan CherryMobile G1'e Android'in son sürümü olan Android 6.0.1 Marshmallowgüncellemesini bugün itibariyle sunmaya başladı. Güncellemenin hangi yenilikleri içerdiği ise belli değil.

Bu güncelleme ile ilgili ilginç bir noktanın ise Cherry Mobile G1'ninAndroid 6.0.1 güncellemesini alan ilk telefon olması. Henüz Nexus cihazların bu güncellemeyi almadığını belirelim.

General Mobile Android One güncelleme alacak mı?

Biliyorsunuz ki Android One projesi kapsamında telefon üreten şirketlerden biri de Türk menşeili General Mobile'dı. Google tarafından yazılım desteği sunulan ve Mashmallow güncellemesini alan General Mobile Android One'ın Marshmallow 6.0.1 güncellemesini de kısa süre içerisinde almasını bekliyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi