Görüş Bildir

Anonymous balinalar için Japonya'ya saldırdı!

Dünyaca ünlü bilgisayar korsan grubu Anonymous bu kez balinalar için harekete geçti. Bunun için de ilk hedef olarak Japonya’yı seçen grup, Japon Başbakan’ın internet sitesini çökertti.

Anonymous balinalar için Japonya'ya saldırdı!

Paris’teki terör saldırısından sonra IŞİD’e karşı başlattığı sanal savaşla da adından söz ettiren hacker grubu Anonymous bu kez balina avı yapan Japonya’yı hedef aldı. Balinaları avlayan Japon gemilerini protesto etmek için Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin resmi internet sitesine saldırı düzenleyen grup siteyi çökertti.

Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, Abe'nin resmi sitelerinden birine erişim sağlanamadığını ve polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Suga, küresel bilgisayar korsanları grubu "Anonymous"un saldırıyı üstlendiğini belirtti.

Anonymous, saldırıdan birkaç saat önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Japon gemilerinin balina avına çıkmasını eleştirmiş ve Abe'nin internet sitesinin çökertileceği tehdidinde bulunmuştu.

Çevreciler ve hayvan hakları eylemcilerinin tüm protestolarına karşın Japonya, Antarktika'daki yıllık balina avını yineleme kararı almıştı. Üç ay sürecek av sezonunda yüzlerce balinanın avcılar tarafından katledilmesi bekleniyor. Geçen yıl Japonya, bölgeye gönderdiği gemilerin bilimsel araştırma yapacağını ileri sürmüş ancak Uluslararası Adalet Divanı programın bilimsel olmadığına hükmetmiş ve Japonya'nın balina avına son vermesi gerektiğini açıklamıştı. Avustralya da "Güney Okyanusu Balina Barınağı" olarak koruma alanı ilan edilen bölgede avcılık yapan Japon gemisine 1 milyon dolar para cezası vermişti.

Bu arada denizlerde hayatı korumak için eylemlerde bulunan "Sea Shepherd" örgütü de Japon gemilerinin Antarktika açıklarında balina avlamasına temelli son vermek için girişimlerde bulunduğunu açıklamıştı. Örgütün kurucusu Kaptan Paul Watson, "Sea Shepherd, yıllardır denizlerde yaşamı korumak için eylemde bulunuyor. Balinaları tek tek Japonların zıpkınlarından kurtarmaya çalışıyoruz. Ancak balinaların katledilmesini sona erdirmek istiyorsak bunu denizde değil, mahkemelerde yapmalıyız" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi