Google, Microsoft'a savaş açtı

Google, kullanıcıların %90’ının Microsoft Ofis’in gelişmiş özelliklerine ihtiyacının olmadığı açıklamasını yaparak Microsoft’a savaş ilan etti.

Google, Microsoft'a savaş açtı

Google bu yıl, kurumsal iş uygulamalarına hız vererek, ‘servis tabanlı alt yapı’ çalışmalarını başlattı. Bu servis Amazon’un Web servisi ve Microsoft’un Azure servislerine kafa tutuyor. Kullanıcı sayısı 10’dan az olan işletmeler için Google App bulut uygulaması başlatarak, içinde Drive ve depolama seçenekleri sundu.

Google aynı zamanda bu uygulamaları için Roche, BBVA, Dillards, Kohl ve Office Depot gibi büyük firmaları da referans gösterdi.

Google Kurumsal birim başkanı Amit Singh de Google’ın bu bariyeri kırdığını ve artık büyük ölçekli müşterileri kabul edebileceğini söyledi.

Ve şimdi artık Ofis yazılımının pazarının tamamını istiyor. Google artık Microsoft özelliklerini biliyor ve her hafta kendini buna göre geliştiriyor.

Elbette ki Microsoft, kuzu kuzuya bu büyük pazarı Google’a kaptıracak değil. 2013 yılı ofis yazılımlarında da ciddi çekişmelere sahne olacak gibi görünüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler