Görüş Bildir

O ülkede benzinli araçlar yasaklanıyor!

Norveç hükümeti elektrikli arabaların kullanımı için benzinli arabaları yasaklama kararı aldı. Norveç siyasi partileri 2025’ten sonra benzinli arabaların yasaklanması konusunda anlaştı. Ülke genelinde benzinli araçlar yürürlükten kalkacak.

O ülkede benzinli araçlar yasaklanıyor!

Elektrikli otomobillerin yavaş yavaş yayılmasının ardından bazı ülkeler önemli kararlar almaya başladı. Otomotiv sektöründe petrol ile çalışan araçların düşüşü devam ediyor. Şimdiki devir elektrikli otomobillerin dönemi olarak nitelendiriliyor.

Tamda bu anlamda dünyada refah düzeyi yüksek olan ülkelerden Norveç, almış olduğu karar ile ülkede yeni bir çağ başlatacak. Anayasaya sunulan konu yürürlüğe girerse, Norveç benzinle çalışan arabaları yasakladı olarak tarihe adını yazdıracak. Ülkedeki dört büyük siyasi partinin destek verdiği konu 2025 yılında hayata geçirilecek.

Norveç’te ihracat gelirinin %39’luk bölümü petrolden sağlanıyor. Bu gelirlerin çoğu Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere’den sağlanıyor. Böylesi önemli bir durum diğer Avrupa ülkelerini de harekete geçirecektir. Daha şimdiden Hollanda’da 2025 yılından sonra benzinli arabaların satışı durdurulacak kararı alındı.Hindistan’da ise 2039 yılından itibaren elektrikli otomobil üretimine başlanacak ve benzinli otomobiller üretilmeyecek.

Bu radikal değişikliğin nacizane sebeplerinden biri olarak, Norveç'te bulunan otomobillerin dörtte birini elektrikli otomobiller oluşturuyor. Tesla Motors'un en çok otomobil satışı gerçekleştiği ülkelerden biri ise Norveç.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir