Görüş Bildir

ABD terör saldırılarına böyle engel olacak!

Ulusal İstihbarat Direktörü ABD Ofisi, gerçek zamanlı olarak şüpheli davranışları canlı olarak videoda analiz edebilen, akıllı gözetleme sistemi oluşturmayı hedefliyor.

ABD terör saldırılarına böyle engel olacak!

Defense One sitesine göre, İstihbarat İleri Araştırma Projeleri Ajansı ODNI, akademisyenler ve özel sektörün ortak çalışacağı araştırma projesine Deep Intermodal Video Analytics adı verilecek.

IARPA yetkilileri bir duyuru ile projenin hedeflerini ortaya koydu. Buna göre DIVA projesi, çoklu kamera ağında kişi / nesne algılama ve tanıma gibi tespitler için  ortak bir çerçeve üretecek ve  bunun için yazılım prototipi geliştirecek. Bu teknoloji ile incelemenin yanı sıra gerçek zamanlı kullanıcı tanımlı tehdit senaryoları için uyarı araçları geliştirilecek. Başka bir deyişle, sistemin gerçek zamanlı olarak şüphelinin davranışları tespit etmesi mümkün olacak.

Mevcut sistemlerdeki sorunlardan biri, bireysel kişileri veya nesnelerin pek çoğunu veya aralarındaki karmaşık etkileşimleri tespit edememesidir.  DIVA sisteminin ateşli silah taşıyan bir insan gibi hareketlerin belirli türlerini tanımlaması mümkün olacak.

Projenin ilk aşamasında normal açık ve kapalı güvenlik kamera görüntüleri üzerinde bu hedeflere uygulanacak. Gerçek zamanlı olarak şüpheli davranışlarını tespit eden bu yeni sistem ile terör saldırılarının önceden tespit edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir