Görüş Bildir

Ve sonunda Youtube onu destekleyecek! 3D video yükleme özelliği…

Dünyanın en çok kullanılan video yükleme ve dinleme platformu Youtube’a devrim gibi bir yenilik geldi. Youtube artık 3D video destekli bir platform olacak.

Ve sonunda Youtube onu destekleyecek! 3D video yükleme özelliği…

İnternetin en büyük video platformlarından olan YouTube, yeni bir özelliğe daha kavuştu. YouTube tarafından duyurulan bu özellik ile artık site üzerinden 3 Boyutlu VR videolar izlenebilecek. Google Cardboard ile uyumlu çalışan bu yeni özellik ile 360 derece videolar izlemek artık mümkün.

YouTube, bu özelliğin Quad HD çözünürlüğe sahip 3 boyutlu videolar tarafından bu destekleneceğini belirtti. Gözün derinlik algısına ve yakınlık uzaklığına göre videolar, siz kafanızı nereye çevirirseniz o tarafa doğru hareket ediyor. Henüz 4K videolar için bu özelliğini sunmayan YouTube'un ilerleyen zamanlarda bu hizmeti sunması bekleniyor.

Henüz oldukça yeni olan bu özellik ile YouTube, Google Cardboard kullanıcıları oldukça sevindirecek gibi görünüyor. Şimdilik sadece 10 tane video ile bu desteği sunan sitenin zaman ile bu sayıyı arttırması bekleniyor. Henüz Androidve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda bu desteği sunan YouTube,Windows phone için bir açıklama yapmadı. Eğer sizin uygulamanıza hala VRdesteği gelmediyse uygulama markete girerek YouTube uygulamasını güncellediğinizde bu desteğe kavuşmuş olacaksınız.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi