Disney Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Birbirinden kaliteli animasyon filmlerine imza atmakta olan Disney, yeni filmi Zootopia ile yeni bir rekor daha elde etti

Disney Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Bu zamana kadar oldukça güzel filmlerde parmağı olan ve hazırladığı projeler ile beraber milyonlarca kişinin beğenisini kazanmış olan Disney, en son vizyona giren filmlerinden Zootopia ile yine büyük bir başarıya imza atmış bulunuyor.

Animasyon tarzında hazırlanan ve özgün konusu ile beraber beyaz perdede boy göstermiş olan film, açıklanan bilgilere göre elde ettiği hasılat ile birçok başarılı projeyi gerisinde bırakmayı başardı. Aslına bakılırsa filmin başarıya ulaşması bekleniyordu. Nitekim şirketin hazırladığı neredeyse tüm filmler son yıllarda rekor sayıda kişi tarafından izlenmekte. Ancak durumu şaşırtıcı kılan şey elde edilen gelirde bitiyor.

Tam 1 Milyar Dolar Hasılat Söz Konusu

Her geçen yıl gişede daha başarılı filmlere imza atmakta olan Disney, açıklanan bilgilere göre son animasyon filmi Zootopia (Zootropolis: Hayvanlar Şehri) ile tam 1 milyar dolar hasılat elde etmeyi başardı. Bu sayede aynı zaman aralığında vizyona giren neredeyse birçok filmi gerisinde bırakan proje, böylelikle şirketin en çok izlenen filmleri arasına da girmeyi başardı.

Stüdyonun Üçüncü Rekor Kıran Filmi

Belirtilenlere göre Zootopia, stüdyonun Frozen ve Toy Story 3 filmlerinden sonra gişede 1 milyar dolar gelir elde eden üçüncü filmi konumuna erişti. Böylelikle rekor sayıda kişiye erişmeye devam eden geliştirici firma, açıkçası gelecek olan yeni filmleri ile beraber projeyi yeni bir seriye dönüştürebilir. Bunun için şimdilik net bir bilgi bulunmasa da 1 milyar dolar gelir düşünüldüğünde ikinci filmin mümkün olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Kaynak: AJANSLAR