Arınç ve Gökçek birbirleri hakkında ne söylüyorlarsa doğrudur

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in birbirleri hakkında yaptığı suçlamaları CHP olarak önceden dile getirdiklerini belirterek, "Ben ikisinin söylediklerine katılıyorum.

 Arınç ve Gökçek birbirleri hakkında ne söylüyorlarsa doğrudur
Birbirleri hakkında ne söylüyorlarsa doğrudur. Ben Melih Gökçek ve Bülent Arınç'a aynı anda fikirlerine iştirak etmekten ve katılmaktan şaşkınlık içindeyim. İkisini birbirleri hakkında söyledikleri çok doğru, katılıyorum" dedi.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan polemiği değerlendirdi. Siyasi partileri bir arada tutan önemli değerlerin olduğunu söyleyen CHP'li Milletvekili Özel, "Biz CHP olarak 40 yıl ağız tadıyla iktidara gelememiş bir partinin bu güçlü birlikteliğini; Cumhuriyet sevgisine, Atatürk sevgisine ve bir ideal etrafından birleşmeye bağlıyoruz" dedi. AK Parti'nin kuruluşundan bir yıl sonra iktidara geldiğini belirten ve menfaat birlikteliği içinde olduklarını söyleyen Özel, "17-25 Aralık sürecinde yaşananlar, artık bir menfaat birlikteliğinin ve bir rantın paylaşımı noktasında eskisi kadar rahat olmayan bir hükümet, bunu dağıtan organların kendi içinde düşmüş olduğu çatışma AKP'yi tuzla buz etmiş durumda. Eskiden 'kol kırılıp yen içinde kalır' diyenler; şimdi ulu orta, hatta bir gün bile beklemeden, serinleme süresini beklemeden, Ankara'da açıklama yapmak için birbirleri ile yarışıyorlar. Seçim sürecine giderken, AKP'nin içindeki karışıklığı, kendi içindeki iç dinamiklerinin birbirleriyle çatışmasını artık kendi içini yönetemez hale geldiğini gösterir. AKP'nin Türkiye'yi yönetmekten aciz olduğunu gösterir" dedi.
BİRBİRLERİ HAKKINDA NE SÖYLÜYORLARSA DOĞRUDUR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Melih Gökçek'in birbirleri hakkındaki suçlamaları CHP'nin daha önceden dile getirdiğini belirten CHP'li Özel, "Melih Gökçek ile ilgili Bülent Arınç'ın ağzından konuşulanları, bizler uzun süredir söylüyorduk. Bülent Arınç hakkında Melih Gökçek'in söyledikleri de hepimizin uzun süredir malumu. Ben ikisinin söylediklerine katılıyorum. Birbirleri hakkında ne söylüyorlarsa doğrudur. Ben Melih Gökçek ve Bülent Arınç'a aynı anda fikirlerine iştirak etmekten ve katılmaktan şaşkınlık içindeyim. İkisini birbirleri hakkında söyledikleri çok doğru, katılıyorum" diye konuştu.



Kaynak: Diyarbakır Söz