Görüş Bildir

Mersin Tarsus'ta seyir haldeki TIR'ı protesto gösterisi sırasında molotoflu kundaklama eylemi!

Adana ve İstanbul'da devam eden PKK'nın sokağa çıkma yasağını protesto görüntüleri ve araç kundaklamaları Tarsus'tan da duyumlandı. Mersin'in Tarsus ilçesinde Güneydoğu ve Doğu'daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını bahane ederek korsan gösteri yapan bir grup, araç yüklü TIR'a molotofkokteyli ile saldırdı

 Mersin Tarsus'ta seyir haldeki TIR'ı protesto gösterisi sırasında molotoflu kundaklama eylemi!

Adana ve İstanbul'da devam eden PKK'nın sokağa çıkma yasağını protesto görüntüleri ve araç kundaklamaları Tarsus'tan da duyumlandı. Protesto gösterileri sırasında molotof kokteyli ile seyir haldeki bir yüklü TIR ateşe verildi.Tarsus'taki molotoflu saldırı sonrasında ise TIR'ın içinde bulunan iki kişi canını zor kurtardı

Alınan bilgiye göre, Tarsus'ta Güneydoğu ve Doğu'daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto eden bir grup, Tarsus'tan İstanbul'a hasarlı araç götüren Mustafa Eker yönetimindeki 31 RZ 060 plakalı TIR'a Gazipaşa Mahallesi Gazipaşa Bulvarı'nda molotof fırlattı. Şoför Mustafa Eker ve yanındaki arkadaşı, aracın alev alması üzerine hareket halindeki araçtan kendilerini dışarı attı. Dorsesinde üç hasarlı araç bulunan TIR, kaldırım kenarındaki ağaçlara çarparak durabildi. Çevredeki vatandaşlar ve şoför yangını söndürmeye çalışırken olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, aracın şoför mahalli kullanılamaz hale geldi.

Mustafa Eker, yolda seyir halindeyken birden molotof geldiğini söyledi. Yanında arkadaşı olduğunu belirten Eker, "Yolun ön tarafında ateş yakmışlardı. Birdenbire aracıma molotof attılar. Aracın içi bir anda alev topuna döndü. Biz kendimizi aşağıya attık. Sağlı ve sollu kapıları açarak kendimizi aşağı attık. Seyir halindeydim. Ağaçlara çarparak durabildi. Allah'tan yeşil ışık yandı da önümüzdeki araçlara vurmadı. Daha büyük facia olabilirdi. Biz üstündeki araçlar yanmadan sağolsun çevredeki vatandaşların yardımıyla söndürmeye çalıştık. Canımızı zor kurtardık" dedi.

Tarsus'un Gazipaşa, Fahrettinpaşa ve Barbaros mahallelerindeki korsan gösterilerde 1 kişinin elinden, 1 kişinin ise ayağından silahla yaraladığı öğrenildi. Eylem yapılan mahallelerde molotof atan grup, zaman zaman da tabanca ve tüfekle ateş açtı. Polis, gruplara müdahale etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir