10 yaşındaki Adi, tabanca ile intihar etti

Mardin'in Derik ilçesinde, nüfus kaydında 10, yakınlarının ise 13 yaşında olduğunu belirttiği Adil T., tabancayı başına ateşleyerek yaşamına son verdi.

10 yaşındaki Adi, tabanca ile intihar etti

Olay, önceki gün Derik ilçesine 32 kilometre uzaklıktaki Dikmen köyünde meydana geldi. Evinin yakınında hayvan otlatmaya giden Adil T., iddiaya göre burada tabancayı başına dayadıktan sonra, tetiği çekti. Silah sesini duyan baba Salih T., koşarak olay yerine gittiğinde oğlu Adil'i kanlar içinde buldu. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

BAŞINA SİLAHLA ATEŞ AÇMIŞ

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Adil T.'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Adil T.'nin cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından önce Derik Devlet Hastanesi'ne götürüldü, buradan da otopsi için Mardin Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İNTİHAR NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınan Adil T.'nin cenazesi, dün sabaha karşı Dikmen köyü mezarlığında toprağa verildi. Adil T.'nin tabancayı nereden bulduğu ve intihar nedeninin araştırıldığı belirtildi.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

Nüfus kayıtlarına göre 10, yakınlarına göre ise 13 yaşında olduğunu belirttilen Adil T.'nin ölümü ile ilgili Jandarmanın çok yönlü soruşturması sürüyor. Jandarma yetkilileri, soruşturma kapsamında küçük çocuğun tabanca ile kazara kendini vurmuş olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu belirterek, olayda kullanılan ve ruhsatsız olduğu belirlenen tabancanın ise kime ait olduğunun araştırıldığı kaydedildi. Yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltı olmadığı da belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz