15 Haziran karantinaya alınan bölgeler

Bugün de bir çok ilden karantina haberi geldi. 4 ilimizde bir çok yerleşim yeri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği gerekçesiyle karatina altına alındı.

15 Haziran karantinaya alınan bölgeler

Bugün de bir çok ilden karantina haberi geldi. 4 ilimizde bir çok yerleşim yeri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği gerekçesiyle karatina altına alındı. 

KAYSERİ

Kayseri'de 6 bina karantinaya alındı

Kayseri'de Kovid-19 tespit edilen 6 bina karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan ve 150 kişinin yaşadığı 5 apartman, Kovid-19 tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Ayrıca filyasyon ekiplerinin çalışması sonrasında Melikgazi ilçesinde bulunan Mimsin Mahallesi'nde de bir bina karantina altına alındı.

Ekipler tarafından binalara giriş ve çıkışlar yasaklandı.

BİTLİS

Bitlis'in Hizan ilçesinde 3 köy ve 7 mahallede 20 daire yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bazı köy ve mahallelerde karantina uygulamasının başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçeye bağlı Çatakdeğirmen köyünde 1, Gayda köyü Ağaçlı mezrasında 1, Gayda köyü Durak mezrasında 1, Taşlıpınar Mahallesi'nde 5, Bahçelievler Mahallesi'nde 4, Kültür Mahallesi'nde 3, Yenikent Mahallesi'nde 2, Esentepe Mahallesi'nde 1, Yeşilova Mahallesi'nde 1, Aşağı Karasu Mahallesi'nde 1 daire geçici süreyle karantinaya alındı. Bu adreslerde ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet ve jandarma personeli ile sağlıkçılar ilgili kısıtlama kararından muaf sayılacaktır. İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince alınan kararlara uymayanlara her seferinde 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacak."

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 24 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Karaköprü'de 10, Haliliye'de 7, Eyyübiye'de 3, Viranşehir'de 3, Siverek'te 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye, Birecik, Suruç ve Viranşehir'deki bir mahalle ve 9 binada uygulanan karantina ise sona erdi.

HAKKARİ

Hakkari'de İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile korona virüs tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Çimenli köyü 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz