Görüş Bildir

17 yaşındaki Mihriban'ın intiharı ile ilgili soruşturma başladı

Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Mihriban Şimşek'in, otomobilden atlayarak intihar etmesinin ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlattı.

17 yaşındaki Mihriban'ın intiharı ile ilgili soruşturma başladı

Ailesi Nevşehir'de oturan ve öğrenim gördüğü Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin pansiyonlu yurdunda kalan Mihriban Şimşek, iddiaya göre okul bahçesinde okul arkadaşı O.E. ile bankta yan yana oturduğu sırada, arkadaşının saçına düşen yaprağı aldı. Bu durumu gören bir öğretmende, Şimşek ve O.E.'yi uygunsuz harekette bulunduklarını ileri sürerek, okul yönetiminin yanına götürdü. Okul yönetimi de haklarında tutanak tutulup, okuldan atılacaklarını söyleyip, öğrencilerden ailelerini okula çağırmasını istedi. Mihriban Şimşek, geçen 14 Kasım günü babası Hasan Şişmek ile Aksaray'a okula gelmek istedikleri sırada hareket halindeki otomobilden atlayıp, intihara kalkıştı. Ağır yaralanan ve Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şimşek, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Yaşanan olayın ardından Aksaray İl Milliği Eğitim Müdürlüğü, iddialar hakkında soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, 'Konu hakkında soruşturma başlatıp, müfettiş görevlendirdik. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na da konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduk.'dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir