Görüş Bildir

2 bin 78 köye ulaşılamıyor, bölge bölge hava durumu

Aniden başlayan kara kış hazırlıksız yakaladı. Yoğun kar yağışı yüzünden Türkiye’de 2 bin 78 köy ve 565 mahalleye ulaşım yok ayrıca 10 köye elektrik dahi verilemiyor.

2 bin 78 köye ulaşılamıyor, bölge bölge hava durumu

Yut genelinde hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok köye ulaşım olmazken 10 köye elektrik dahi verilemiyor.

Karadeniz’in Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Bayburt’ta 150’si mahalle, 599 köy ulaşıma kapalı.

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar sebebiyle merkez ilçede 20, Ardeşen'de 18, Çamlıhemşin'de 24, Çayeli'nde 15, Derepazarı'nda 4, Fındıklı'da 6, Güneysu'da 8, Hemşin'de 5, İkizdere'de 27, İyidere'de 2, Kalkandere'de 5 ve Pazar'da 10 olmak üzere toplam 144 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Öte yandan, Güneysu ilçesine bağlı Kiremit köyünde Servet, Maksut, Muhammed ve Hızır Taşçı'ya ait 4 ev heyelan riski nedeniyle boşatıldı.

Artvin'de de kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde 146 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışına bağlı olarak il merkezinde 17, Ardanuç'ta 15, Arhavi'de 15, Borçka'da 32, Murgul'da 11, Şavşat'ta 46 ve Yusufeli ilçesinde 10 olmak üzere toplam 146 köy yolu ulaşıma kapandı.

Giresun'da ise etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, il merkezinde 1, Alucra'da 8, Bulancak'ta 14, Dereli'de 5, Görele'de 5, Güce'de 1, Piraziz'de 1 ve Yağlıdere'de 5 olmak üzere toplamda 40 köye kar yağışı nedeniyle ulaşım yapılamıyor.

Gümüşhane'de de iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kentte kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde 49 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve belediye görevlilerince kentteki ana yollar başta olmak üzere kar küreme ve tuzlama çalışması yapılıyor.

Ordu'da da bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 150 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bayburt İl Özel İdaresi yetkililerinin verdiği bilgiye göre de dün akşam saatlerinde il genelinde etkili olan karın ardından özellikle yüksek kesimlerdeki 30 köy yolu ulaşıma kapandı.

BOLU, KARABÜK, SİVAS, SİNOP, KASTAMONU

Kar yağışı nedeniyle Bolu, Sivas, Sinop ve Kastamonu'da da 579 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bolu'da olumsuz hava şartlarından dolayı dün kapanan 130 köy yolundan 80'i ulaşıma açıldı. İlçelerden Gerede'de 40  ve Mengen'de 10 olmak üzere  50 köy yolunda ise İl Özel İdaresi ve karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Karabük'te de ulaşım sağlanamayan 207 köy yolundan 115'inde çalışmalar tamamlandı.

Merkezde 4, ilçelerden Eflani'de 32, Eskipazar'da 11, Ovacık'ta 22 ve Safranbolu'da 23 olmak üzere 92 köy yolunda ise henüz ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Sivas'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle 17 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Koyulhisar ilçesinde 12, İmranlı ilçesinde 3 ve Doğanşar ilçesinde 2 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Sinop'ta ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezde 6, Gerze'de 21, Erfelek'te 8, Dikmen'de 9, Ayancık'ta 22, Boyabat'ta 42, Durağan ilçesinde 2 olmak üzere 110 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kastamonu'da da etkili olan kar nedeniyle 310 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkeze bağlı 20, ilçelerden Ağlı'da 8, Araç'ta 19, Azdavay'da 30, Bozkurt'ta 12, Çatalzeytin'de 9, Daday'da 33, Devrekani'de 40, Doğanyurt'ta 6, Hanönü'de 5, İhsangazi'de 2, İnebolu'da 14, Küre'de 19, Pınarbaşı'da 1, Seydiler'de 13, Şenpazar'da 5, Taşköprü'de 70 ve Tosya'da 4 olmak üzere 310 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Öte yandan Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle 10 köye elektrik verilemiyor.

VAN, BİTLİS, MUŞ, HAKKARİ

Bölgede etkili olan kar yağışınedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 632 köy ve mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor

Kar nedeniyle 415 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı Van'da, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis'te ise kar ve tipi nedeniyle, 183 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta kar yağışının ardından etkili olan tipi nedeniyle 14 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Hakkari'de ise 20 köy ile 50 mezra yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, il merkezinde 8 köy ve 12 mezra, Şemdinli ilçesinde 1 köy ve 3 mezra, Yüksekova ilçesinde ise 11 köy ve 35 mezranın yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

ERZURUM, ERZİNCAN, ARDAHAN, AĞRI, TUNCELİ, KARS

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, Erzincan, Ardahan, Ağrı, Tunceli ve Kars'ta 873 köy yolu kapalı bulunuyor.

Bölgede önceki gece etkili olan ve aralıklarla devam eden kar ve tipi, başta ulaşım olmak üzere hayatı olumsuz etkiliyor.

Olumsuz hava koşulları dolayısıyla yolu kapanan Erzurum'da 658, Erzincan'da 110, Ardahan'da 53, Ağrı'da 30, Tunceli'de 16, Kars'ta da 6 köyle karayolu ulaşımı sağlanamıyor. Dünden bu yana kapalı bulunan yolların açılması için Erzurum'da büyükşehir belediyesi ile diğer illerde de özel idare ekiplerince başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi