Görüş Bildir

2 kez karaciğer nakli yapılan minik Davut, yaşama tutunamadı

BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra karaciğeri iflas eden 7 yaşındaki Davut Ünal'a iki kez karaciğer nakli yapıldı. Nakillerden sonra ziyaretine gelenlere el sallayan, yaklaşık 6 aydır kaldığı hastane odasından kurtulup köyde arkadaşlarıyla top oynamanın hayalini kurduğunu söyleyen Davut, yaşam mücadelesini kaybetti.Davut'un cenazesi,köyünde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

2 kez karaciğer nakli yapılan minik Davut, yaşama tutunamadı
Bigadiç'in Kozpınar Köyü'nde yaşayanDavut Ünal, geçen 18 Ekim'de, arkadaşları ile dolaştığı sırada yol kenarında bulduğu mantarı, bir süre çakmağın ateşine tuttuktan sonra yedi. Eve gittiğinde kusmaya başlayan Davut'un, ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları, onu ilk olarak Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne, ardından da Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Davut, daha sonra da İzmir'deki Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne gönderildi. Mantardan zehirlenen ve karaciğerinin iflas ettiği belirlenen Davut'un tek yaşama şansının organ nakli olduğu açıklandı.
Uygun donör bulmak için harekete geçen ailenin, çevrelerinden yaptıkları araştırmalardan bir sonuç alınamadı. Müjdeli haber aileye, Konya'dan geldi. Burada ölen 23 yaşındaki bir kişiden alınan karaciğer, sağlık ekiplerinin yoğun çabalarıyla İzmir'e getirilip Davut Ünal'a nakledildi.

HAYALİ, KÖYDE ARKADAŞLARIYLA OYNAMAKTI

İlk nakilin ardından karaciğerin vücuda uyum sağlamaya başlamasıyla küçük Davut, hastanede de olsa günlük hayatına döndü, normal serviste oyuncaklarıyla oynayıp, tamamen iyileşmeyi bekledi. Davut, o zamanlarda kendisini ziyarete gelenlere de gülümseyerek el sallayıp, köyde arkadaşlarıyla top oynamayı çok özlediğini tek hayalinin de bu olduğu söyledi.
Ancak herşey iyiye gittiği anda, Davut'tan üzücü haber geldi. Nakil karaciğerde uyumsuzluk görüldü. Bunun üzerine Davut'un sağlık durumu kötüleşti. Tekrar yoğun bakım ünitesine alınan Davut Ünal'ın yaşaması için, bir kez daha nakil yapılmak üzere karaciğer aranmaya başlandı.

ALİ YALÇIN'IN KARACİĞERİYLE, ÜÇÜNCÜ HAYATINA BAŞLADI

İlk nakilin aksine, bu kez sadece kendi yaşlarındaki çocuk donörden yapılacak karaciğer nakliyle hayatta kalacağı açıklanan Davut'a ikinci yaşam haberi bu kez Denizli'den geldi. Trafik kazasında yaralandıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer'in karaciğeri, 'acil' koduyla organ nakil derecelendirmesinin birinci sırasında bulunan Davut Ünal'a, geçen 16 Mart'ta takıldı.
Ancak, yapılan iki nakilden sonra organları çalışamaz duruma gelen Davut, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinden çıkamadı. Üçüncü kez başladığı hayatında bu kez yaşama tutunamayıp hayatını kaybetti. Ailesini büyük üzüntüye boğan Davut, özlediğini, arkadaşlarıyla top oynamanın hayalini kurduğunu söylediği Kozpınar Köyü'nde, son yolculuğuna uğurlandı. Büyük üzüntü yaşayan baba Kemal Ünal, Davut'u yaşatmak için hem kendilerinin hem de doktorların büyük mücadele verdiğini ama başaramadıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi