3 kardeşin katillerine müebbet!

Murat, Salih ve Ahmet Boğaakça kardeşleri öldürmekten yargılanan korucu kardeşlerden Aydın, Metin, Müslüm ile 18 yaşından küçük M. Toroman’a müebbet dahil ağır cezalar verildi.

3 kardeşin katillerine müebbet!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Gölcük mezrasında Höyükyanı Mahallesi’nde korucu olan Toraman ailesinin 13 Temmuz 2018 tarihinde öldürdüğü Murat, Salih ve Ahmet Boğaakça kardeşlere ilişkin açılan ancak güvenlik gerekçesiyle Konya'ya taşınan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Aydın ve Metin Toraman, 18 yaşından küçük M. Toraman, Urfa Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.  Davada, Necmettin, Müslüm, Ahmet ve Nuri Toraman kardeşler ise tutuksuz yargılanıyor.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada söz alan Boğaakça ailesinin avukatlarından İsmail Çiftçi, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Çiftçi, sanıkların suçlarının sabit olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, beraatlarını talep eden sanıkların son savunmalarını aldıktan sonra, M. Toraman'a, “kasten öldürme” suçundan, suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğunu da göz önüne alarak 3 kez 22 yıl, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Sanıklar Aydın, Metin ve Müslüm Toraman'a “nitelikli kasten öldürme” suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 18'er yıl hapis cezası verdi.

Heyet, tutuksuz yargılanan Müslüm Toraman'ın hükümle birlikte tutuklanmasını da kararlaştırırken tutuksuz sanıklar Ahmet Toraman, Necmettin Toraman ve Nuri Toraman’ın ise beraatına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Suruç'un Höyükyanı (Hêcek) Mahallesi’nde korucu olan Toraman ailesiyle ilçenin Gölcük Mahallesi’nde yaşayan Boğaakça ailesi üyeleri arasında 13 Temmuz 2018 tarihinde silahlı kavga çıkmıştı. Kavgada, Boğaakça Ailesi’nden Murat, Salih ve Ahmet kardeşler vurularak yaşamlarını yitirmiş, İmam Boğaakça ise ağır yaralandığı saldırı sonrası felç kalmıştı. Basına "Tarla sulama sırası nedeniyle çıkan kavga" olarak yansıyan olayın arkasında Fadile Toraman adlı genç kadının İmam Boğaakça ile görüşmesi çıkmıştı.

Olaydan sonra koruma altına alınan 20 yaşındaki Fadile Toraman verdiği ifadesinde aile fertlerinin İmam Boğaakça ile görüştüğünü öğrenmeleri üzerine hakkında ölüm kararı aldıklarını anlattı. İmam Boğaakça ile nişanlanmak üzere görüştüklerini belirten Toraman, bunun üzerine ailesinin kendisine "Ya bizim belirlediğimiz kişi ile evlenirsin ya da İmam'ı da öldürürüz" şeklinde tehdit ettiğini ifade etmişti.

Fadile Toraman’ın bu ifadesi üzerine Höyükyanı Mahalle Muhtarı olan korucu Müslüm Toraman (55) ile oğulları Metin, M., Aydın, Necmettin ile kardeşi Nuri ve kuzeni Ahmet gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Daha sonra Urfa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Necmettin, Nuri Toraman kardeşler ve kuzenleri Ahmet Toraman serbest bırakılmıştı. 2'nci duruşmada ise baba Müslüm Toraman serbest kalmış ve dosya güvenlik gerekçesi ile Konya'ya nakledilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz