3. köprü de sürpriz gelişme! Peki 3. köprü ne zaman açılacak! Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıkladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprünün son tabliyesinin pazar günü yerleştirileceğini açıkladı

3. köprü de sürpriz gelişme! Peki 3. köprü ne zaman açılacak! Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıkladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprünün son tabliyesinin pazar günü yerleştirileceğini açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprünün son tabliyesinin pazar günü yerleştirileceğini açıkladı. Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamalar da yapan Yıldırım, spekülasyonlara itibar edilmemesini istedi ve üzerinde çalışılan 5 güzergahın bir kaç ay içinde ilan edileceğini belirtti. Hızlı tren çalışmalarına da değinen Ulaştırma Bakanı, Kazlıçeşme- Halkalı hattının 2 yıl içerisinde tamamlanabileceğini ifade etti.

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail, kapılarını 6. kez ziyaretçilerine açtı. 21 ülkeden 260 firmanın katıldığı fuarın kurdelasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kesti. Bazı stantları gezerek katılımcılarla sohbet eden Yıldırım, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Hızlı tren hattından banliyölere, 3. köprüden Kanal İstanbul projesine kadar bir çok konuda bilgiler veren Yıldırım'ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“KAZLIÇEŞME-HALKALI BANLİYÖ HATTI 2 YILDA BİTECEK”

"Hızlı tren şu anda Ankara'dan geliyor Pendike'te duruyor. Pendik ile Ayrılıkçeşme,Haydarpaşa arasında banliyö hattı ve hızlı tren beraber çalışacak. Dolayısıyla buradaki hat tamamen sıfırdan yenileniyor. Bir hızlı tren hattı olavsk bir de banliyö hattı olcak. Hızlı tren Haydarpaşa'ya kadar gelmş olacak. Bu hattın bitimi, banliyö hattının bitimi ile beraber takriben 2 yılda tamamlanacak. Bu arada Haydarpaşa ile ilgili restorasyon çalışmalarını Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü yürütüyor ve buraya yönelik de 2006 yılından beri devam eden, kurullarla, ilçe ve büyükşehir belediyeleriyle birlikte yaptğımız çalışmalar var. Bu çalışmalarda alınan kararlar doğrultusunda hem o alanın düzenlenmesi hem hızlı trene uygun olarak alt yapının yenilenmesi işlerini belirlediğimiz takvim içerisinde devam ettireceğiz. Banliyö hattı iki bölümden oluşuyor. Anadolu Yakası'nda Pendik'ten Ayrılıkçeşme'ye kadar olan bölüm. Orada Marmaray, Kartalmetrosyla birleşmiş oluyor. İkinci bölümde Kazlıçeşme'den Halkalı'ya devam ediyor. Onun inşaatı biraz gecikti maalesef firmayla ilgili bazı sıkıntılardan dolayı. Ama arkadaşlarımız öncelikle bu proje üzerinde çalışcaklar. Yaklaşık 2 yıl gibi, 2018'in içerisinde en geç buraları hizmete almış olcağız."

“3. KÖPRÜ PAZAR GÜNÜ TAMAMLANIYOR”

"3. köprü birleşmesi için 9 metrelik bir boşluk kaldı. O boşluğu da pazar günü kapatıyoruz. Sonra kaynakları yapılcak. Eksikleri tamamalanacak. Ardından bir kaç ay, Mayıs'a kadar köprünün üzerinde yürüyerek araçla gidip gelmek mümkün hale gelecek."

“KÖPRÜNÜN ÜZERİNDEKİ RAYLI SİSTEM HAZIR, DEVAMI ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA”

"Raylı sistem köprü üzerinde hazır problem yok, Mayıs'ta bitiyor. Ama onun devamı henüz yapılmadığı için sadece alt yapı olarak hazır olacak. Bilahare Akyazı'dan itibaren, İzmit'ten veya Köseköy'den alınacak bir hatla köprünün Anadolu Yakası'na bağlayacağız. Diğer taraftan aldığımız hattı da Edirne üzerinden giden Halkalı'daki kısma bağlamış olacağız. Bunlar daha önümüzdeki senelerde gerçekleşecek şeyler. O vakte kadar Marmaray,Marmaray'ın devamı olan hızlı tren hattı bu ihtiyacı görmüş olacak. Bu sene önemli bir projemiz Halkalı'dan Edirne'ye kadar olan normal bir hattımız var. Bunun yanı sıra bir de hızlı tren hattı yapımına başlayacağız."

“KANAL İSTANBUL İLE İLGİLİ GÜZERGAHI HENÜZ İLAN ETMEDİK”

"Kanal İstanbul'un güzergahı hiçbir zaman resmen bizim tarafımızdan açıklanmadı. Ancak zaman zaman kamuoyunda dedikodular, spekülasyonlar yapılıyor, mağduriyetler oluşuyor. Bu durum karşısında vatandaşlarımızı uyarma ihtiyacı doğdu. Geçtiğimiz haftalarda dedim ki Kanal İstanbul ile ilgili 5 tane güzergah üzerinde çalışılıyor. Halen bu güzergahlardaki çalışmalar tam anlamıyla bitmiş değil. Önümüzdeki bir kaç ay içinde ilan edeceğiz. Ondan sonra da ilk kazmayı vurmak için harekete geçeceğiz."

“2023'TE HİZMETE GİRCEK, 2023 METRE OLACAK”

" 'Çanakkale'de malum 1915 diye adlandırdığımız bir köprümüz var. Bu köprü 2023 senesine kadar hizmete girmiş olacak. En önemli özelliği, köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre. Dünyada kuleler arası açıklık olarak birinci oldu."

“YAKLAŞIK 6 MİLYAR DOLARLIK YHT YATIRIMI OLACAK”

"80 adet YHT alım ihalesi üzerinde çalışmalar sürüyor, 5-6 milyar doları bulan bir yatırım olacak. Bu satın alma şeklinde planlanmıyor. Özellikle hızlı tren setlerinin mümkün olduğunca yerli katkı oranı ile yapılmasını öngörüyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz