6 aylık eşi sırra kadem!

Ailelerinin evlenmelerine izin vermediği Recep Altaş ve eşinin mutluluğu 6 ay sürmedi. 10 gün önce Ağrı'da çalıştığı esnada eşi sıra Yasemin A. sıra kadem bastı. Altaş, eşinin kaçırıldığını iddia etti.

6 aylık eşi sırra kadem!

Diyarbakır’da 6 ay önce ailelerinin tepkisine rağmen evlenen Recep Altaş, 10 gün önce Ağrı’da çalıştığı esnada eşinin evden kaçırıldığını iddia etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ikamet eden Recep Altaş(26), Siirt Şirvan doğumlu Yasemin A.’ya gönlünü kaptırdı. Evliliklerini ilk aşamada imam nikâhı ile gerçekleştiren Recep ve Yasemin çiftinin mutlulukları Yasemin A’nın kaybolmasıyla sona erdi.

Altaş, evlendiğinden beri kendinin ve eşinin ailesi tarafından baskı altına alındığına ve tehdit edildiğine dikkat çekerek, eşinin darp edilip kaybolmasından onları sorumlu tuttu.

“Reşit değilse, neden başkasıyla nişanladılar”

Evliliği hakkında bilgilendirmede bulunan Recep Altaş, “Eşimle ilk tanıştığımda ailemiz istemiyordu evliliğimizi. Eşimi istemediği biriyle para karşılığı nişanlandı. Bunun üzerine eşim bana kaçtı ve evlendik. Ancak ailesi asılsız ihbarlar yaparak hep bizi rahatsız ediyordu. Kızının reşit olmadığını söylüyorlar, kızı reşit değilse neden başkasıyla nişanladılar.” dedi.

“Ben ağrıdayken eşimi darp etmişler”

Eşi Yasemin’in gönül rızasıyla kendisine geldiğini ve evlendiğini belirten Altaş, “Mutlu bir evliliğimiz vardı, hiçbir zaman sorun yaşamadık. İşim gereği başka şehirlere gitmek zorundaydım. Ben Ağrı’da çalışırken ağabeyim, birileri ile beraber gelip evi basmış. Eşimi darp etmiş, amacı nedir bilmiyorum.  Darp ettikten sonra eşimi hastaneye kaldırdılar.” ifadelerini kullandı.

“Ben eşiyim, onu korurum”

Ağrı’dan ertesi günü Diyarbakır’a geldiğini anlatan Altaş, “Bana devlet koruması altında olduğunu söylediler. Ben eşiyim, ben onu korurum. Benim eşimi kimden koruyorlar. Ben eşimi eşim beni seviyor. Ağabeyim ve Kayınbabamın neyin peşinde olduğunu bilmiyorum.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’a kaçmak zorunda kaldık”

Daha önce ailesinin silahlı saldırıya uğradığını belirten Altaş, “İstanbul’a kaçmak zorunda kaldık, malımızdan mülkümüzden olduk. Sonra Diyarbakır’a tekrar gelince, şehir ortasında güpe gündüz eşimi kaçırmışlar. Kaybolmadan dakikalar önce telefonla konuşuyorduk. Sonra telefonlarına ulaşamadım. Eşim ağabeyim tarafından darp edildi.” diye konuştu.

Kızın ailesinden ilginç açıklama!

Öte yandan Yasemin’in ailesinden durumu sorulduğunda ise alayvari bir şekilde “Yasemin evimizde çay içiyor. Dur çağırayım Yasemin’i. Yasemin yanımızda değil, nerede bilmiyoruz, görürsen söyle annesini arasın. Misafirimiz var, rahatsız etmeyin. Bir sürü işimiz var edemiyoruz sizinle uğraşalım.” cevap vermeleri dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz