Görüş Bildir

Adana'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Adana'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Törene katılan çocuklar, Türk bayrakları ve gösterileriyle bayram kutlamasına renk kattı.

Adana'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Adana'da 23 Nisan dolayısıyla ilk tören, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, anıta çelenk bıraktı. Çelenk törenine katılan asker ve bürokratlar ile öğrenciler, Atatürk Caddesi üzerinden bando eşliğinde yürüyerek ana kutlama töreninin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı'na geçti. Tören alanına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile birlikte gelen Adana Valisi Mustafa Büyük, vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar konuşma yaparken, kürsüye çıkan öğrenciler de 23 Nisan'la ilgili şiirler okudu.
ÇOCUKLARIN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ
Öğrencilerin sunduğu jimnastik, dans ve halkoyunları gösterileri ile müzik dinletisi büyük ilgi topladı. Törende Vali Mustafa Büyük ve protokol üyeleri, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi. Adana Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri, okullarında başarı gösteren öğrencilere 'Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' çerçevesinde bisiklet hediye etti. Tören, Adana 6'ıncı Mekanize Piyade Tümeni Bandosu'nun konseriyle sona erdi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi