Adana’da pompalı tüfekli 2 kişi kuyumcu soydu

Adana'da bu sabah maskeli soyguncular pompalı tüfekle geldikleri kuyumcudan 15 bin TL değerinde altını gasp etti. Yaklaşık bir hafta önce işyerini açan Ahmet Yıldız, "Müşteri beklerken soyguncu geldi" dedi. 2 soyguncu kovalamaca sonunda yakalandı.

Adana’da pompalı tüfekli 2 kişi kuyumcu soydu

Merkez Seyhan İlçesi'nin Şakirpaşa Caddesi üzerinde Ahmet Yıldız'a ait Yıldız Kuyumculuk'a bugün saat 10.00'da gelen pompalı tüfekli yüzü maskeli 2 kişi, içeriye girdi. Başına silahı dayadıkları Yıldız'ı etkisiz hale getiren soyguncular, vitrindeki 15 bin lira değerindeki bilezik ve bileklikleri gasp etti. Kuyumcudan dışarı çıkan soyguncular, çevredeki vatandaşlara da gözdağı vermek için havaya 4 el ateş açtı. Yol çalışması nedeniyle araçların girmekte zorlandığı caddeden ara sokağa giren soyguncular, çalışır halde kendilerini bekleyen 01 DNJ 13 plakalı otomobile binip hızla uzaklaştı. Soygun ihbarı üzerine olay yeri ve çevresine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerin gelen polis ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı bölgede, PKK terör örgütü lehine korsan gösterilerin sık yaşanması nedeniyle ellerinde uzun namlulu silahları ve çelik yelekleri ile araştırma yaptı.

Kısa sürede soyguncuların eşkalini belirleyen polis, zanlıların kaçtığı 01 DNJ 13 plakalı otomobili 42002 sokakta terk edilmiş halde buldu. Lastiği patladığı için hareket edemez hale gelen otomobilin bagajında, soyguncuların kullandığı 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Yaya kaçan şüpheliler ise ekipler tarafından fark edilip 'dur' ihtarında bulunuldu. Ancak kaçan şüpheliler, kısa süren kovalamaca sonrasında soygundan yaklaşık 1 saat sonra yakalandı.

'MÜŞTERİ BEKLİYORDUM SOYGUNCULAR GELDİ'

Soygunun şokunu üzerinden atan Ahmet Yıldız, "Sabah işyerini açtım, müşteri bekliyordum. Yeni açtığım için alarm ve güvenlik kamerası sistemini henüz kuramadım. Silahlarla içeriye girdiler, vitrinde duran altınları alıp çıktılar. Ben müşteri bekliyordum, soyguncular geldi" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz