Anne köpeğin yürek burkan mücadelesi

Diyarbakır’da arabanın çarptığı ve ağır yaraladığı yavrusunu kurtarmaya çalışan anne köpeğin dramı yürekleri burktu. Yaralı yavrusunu kurtarmak için sağa sola koşan köpek, defalarca kaldırmaya çalıştı. Yavrunun başını kaldırması üzerine anne, yaklaşık 50 metre yerden sürükleyerek önce kaldırıma taşıdı, sonra yaralı bölgesini yaladı. Anne köpek bu sırada, yavrusuna çarpan kamyonetin yoldan ikinci kez geçişinde saldırdı, arabanın arkasından metrelerce koştu.

Anne köpeğin yürek burkan mücadelesi

Tam sahur vaktinde yaşanan ve bazı vatandaşların büyük üzüntüyle izlediği olay Kayapınar ilçesinde yaşandı. Saat 02.00’de yolun üzerindeki çöpleri karıştıran köpeklerden birine bir kamyonet çarptı. Arabanın altında kalan yavru köpek ağır yaralandı, sürücü yoluna devam etti. Bu sırada yavrusunun yaralandığını gören anne köpek, arabaya havladı, ardından koştu, sonra dönüp yavrusunun başına geldi. Yürek burkan mücadelede bu andan itibaren başladı.

YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜ

Yaralı yavrusunu ağzıyla defalarca kaldırmaya çalıştı, başucundan ayrılmadı. Yavrusu başını kaldırdığı sırada ise annesi yaklaşık 50 metre sürükleyerek ışığın olduğu kaldırıma çıkardı. Böylece yoldan geçen bazı araçların, yaralı yavrusunu ezmelerini önlemiş oldu. Yaralı yavrusu için çırpınmaya devam eden köpek, defalarca sağa sola gidip gelmeye, başını kaldırıp ‘yardım istercesine’ çevresine bakmaya çalıştı. Yavrusu can çekişirken anne köpek son kez yavrusunun başını ve yaralı bölgelerini yaladı.

Bu sırada köpeğe çarpan kamyonet, yükünü boşaltıp aynı yoldan geçerken anne köpek önce havladı, sonra ardından koşmaya çalıştı. Sahur için ekmek almaya çıkan bazı vatandaşlar, köpeğin yaşadıklarını bilmedikleri için kovalamaya başladı. Anne köpek, can veren yavrusunun başına diğer yavrusuyla gelerek yine kaldırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Köpek ölen yavrusunun başında sabaha kadar bekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz