Görüş Bildir

Annesi ameliyatta öldü, doktor ve özel hastane hakkında suç duyurusu yaptı

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan 13 çocuk annesi 64 yaşındaki Hicri Kotboğa, bir ay önce bel fıtığı rahatsızlığı ile gittiği özel hastanede ameliyat sırasında öldü. Kotboğa'nın oğlu annesinin ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla hastane ve ameliyatı yapan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Annesi ameliyatta öldü, doktor ve özel hastane hakkında suç duyurusu yaptı

Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Beşik Mahallesi'nde yaşayan Hicri Kotboğa, bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle bir ay önce Kızıltepe'deki özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra, şeker ve yüksek tansiyon tanısı konuldu ve daha donanımlı bir hastaneye gitmesi tavsiye edilerek tabucu edildi. Bunun üzerine Mardin'de daha donanımlı olan özel hastaneye giden Hicri Kotboğa'nın yapılan muayene ve tetkiklerinde tansiyon, şeker, guatr, bel fıtığı, böbrek yetmezliği ve 3 kalp damarının tıkalı olduğu saptandı.

Kardiyoloji tetkiklerini yapan doktor iddiaya göre Kotboğa'ya yapılacak ameliyatın riskli olduğunu raporunda belirtti. Buna rağmen Yrd. Doç. Dr. E.T. tarafından bel fıtığı ameliyatına alınan Hicri Kotboğa, yaşamını yitirdi.

OĞLU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Annesinin ihmal sonucu öldüğünü savunan oğlu Hamdullah Kotboğa da hastane ve ameliyatı gerçekleştiren E.T. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ameliyatın riskli olduğu söylenmesine rağmen Yrd. Doç. Dr. E.T.'nin annesini ameliyata aldığını belirten Hamdulah Kotboğa, şunları söyledi:

"Kalp doktoru E.K. düzenlediği raporda  3 damarın tıkalı ve ameliyatın yüksek riskli olduğu, hastanın ameliyata alınması halinde kalp krizi geçireceği belirtiliyor. Buna rağmen Yrd. Doç. Dr.  E.T., bize hiçbir riski olmadığını, ameliyatın bir saat süreceğini söyledi. Sonra 4 saat süren ameliyatta annem fenalık geçirince Yrd. Doç. Dr. E.T.'nin, hastaneyi terk edip kaçtığını öğrendik. Hastane müdürü gidip zorla doktoru getirdi. Doktorun ilk ifadesinde kalp doktorunun düzenlediği raporu görmediğini bize söyledi. Annem Hicri Kotboğa, ameliyat sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yrd. Doç. Dr. E.T. ise o gün bir kez daha hastaneden çıkıp kaçtı. 3 bin lira para için annemi katleden hastanede çalışan Yrd. Doç. Dr. E.T., ona rapor hazırlayan kalp doktoru E.K. ve hastane yönetimi hakkında avukat aracılığıyla Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Bu işin peşini bırakmayacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi