Arı kovanları kan akıttırdı!

Alıbardak köyünde, iki komşu aile arasında arı kovanı anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı iddia edilen sopalı ve bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Sur ilçesine bağlı kırsal Ali Bardak Mahallesinde Abdulbaki, Veysi, Okan ve Selman İ. ile komşuları Abdullah, Suat ve Mehmet Ali Y. arasında arı kovanı anlaşmazlığı nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga çıktı. Kavgada yaralanan Abdullah, Suat ve Mehmet Ali Y. ile Abdulbaki ve Veysi İ. ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Abdullah Yıldız hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Arı kovanları kan akıttırdı!

Diyarbakır'da iki aile arasında "arı kovanı" anlaşmazlığı yüzünden çıktığı öne sürülen taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 54 yaşındaki Abdullah Yıldız yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı. Köyde geçici karakol oluşturulurken, bazı kişiler gözaltına alındı.

ARI KOVANI ANLAŞMAZLIĞI

Edinilen bilgiye göre, kanlı çatışma olayı, dün öğle saatlerinde merkez Sur ilçesine bağlı kırsal Ali Bardak Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede oturan ve komşu oldukları öğrenilen Abdilbaki, Veysi, Okan ve Selman İler ile komşuları Abdullah Yıldız, aile fertlerinden Suat ve Mehmet Ali Yıldız arasında, arı kovanı anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı.

SİLAHLI- BICAKLI, TAŞLI

Tartışma kısa sürede silahlı, taşlı ve sopalı ve bıcaklı kavgaya dönüştü. Kavgada her iki ailenin fertlerinden, Abdullah, Suat ve Mehmet Ali Yıldız ile diğer aileden Abdulbaki ve Veysi İler yaralandı. Köylüler tarafından yapılan ihbarın ardından mahalleye çok sayıda jandarma ve sağlık görevlileri sevk edildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaralılar, sağlık görevlerince ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan Abdullah Yıldız, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.

JANDARMA KARAKOL KURDU

Diğer 3 yaralının hastanedeki tedavileri sürerken, jandarma ekipleri kavganın meydana geldiği Ali Bardak Mahallesi'nde geniş güvenlik önlemleri aldı. Buarada olayla ilgili olarak, Jandarma Selman ve Okan İler'i gözaltına aldı. Hastanede tedavileri süren Veysi İler, Abdulbaki İler, Suat Yıldız, Mehmet Ali Yıldız'ın da tedavilerinin ardından gözaltına alınacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz