O suikasti HPG üstlendi

Van'da uğradığı saldırı sonrasında öldürülen Ak Partili Aydın Muştu'nun faili meçhulleri belli oldu. Aydın Muştu suikastini HPG üstlendi

O suikasti HPG üstlendi

Van'da uğradığı suikast sonrasında hayatını kaybeden AK Partili ismi öldüren örgüt, son dakika açıklama yaptı. AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun vini 9 Ekim akşamüstü saatlerinde 7-8 kişilik eli silalı bir gup basmış ve ailesinin gözü önünde Muştu'yu uzun namlular ile öldürülmüştü. Kardeşinin aracını gasp edip olay yerinden kaçan örgüt hakkında son dakika verilere ulaşıldı. Hain suikasti Halk Savunma Güçleri (HPG) bir açıklaması ile üstlendi.

Fırat Haber Ajansı haberinde HPG’nin sözkonusu suikasti üstlendiğine yer verdi. HPG açıklamasında, Aydın Muştu’nun “AKP'nin Van’ın Özalp ilçe yönetiminde yer aldığı ve kayyum atananların yardımcılığını üstlendiği” belirtildi.

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği'nden Muştu'nun öldürülmesiyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Özalp ilçesi Aşağı Mollahasan Mahallesinde ikamet eden ve minibüs işleten aynı zamanda AK Parti Özalp ilçe başkan yardımcısı Aydın Muştu, 09.10.2016 günü saat 21.00 sıralarında evine gelen bir grup BTÖ mensubu terörist tarafından önce minibüsü gasp edilmek istenmiş, direnmesi üzerine silahla vurularak öldürülmüştür. Olayla ilgili tahkikat ve faillerin yakalanması çalışmaları sürdürülmektedir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz