Görüş Bildir

Mardin'de 19 yaşındaki Ayşe'nin ölümüyle ilgili 7 yakını gözaltında

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'nde 19 yaşındaki Ayşe Akyüz'ün ahırda ölü bulunmasıyla ilgili jandarma ekipleri genç kızın 7 yakınını gözaltına aldı. Savcılık tarafından gizlilik kararı verilen soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

Mardin'de 19 yaşındaki Ayşe'nin ölümüyle ilgili 7 yakını gözaltında

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün bir ihbar üzerine, merkez Artuklu İlçesi'ne 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve eskiden köy olan Sulak Mahallesi'ne gitti. Ekipler, buradaki bir ahırda Ayşe Akyüz'ün cesedini buldu. Jandarma ekipleri, önce boğazının kesildiği, sonra yakılmak istendiği iddia edilen Ayşe Akyüz'ün annesi, babası, 2 erkek kardeşi, yengeleri ve amcasının da bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların sorgusu sürerken, Mardin Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma ile ilgili gizlilik kararı alarak olayın tüm yönleri ile araştırıldığı belirtildi. Yürütülen soruşturma ile ilgili gizlilik kararından dolayı bilgi verilmezken, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, daha sonra bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk otopside, Ayşe Akyüz'ün vücudunda kırıkların tespit edildiği öğrenildi.

Sulak Mahallesi sakinleri ise olayın medyaya yansıdığı gibi olmadığını iddia etti. İsimlerini vermek istemeyen bazı köylüler, genç kızın boğulma sonucu yaşamını yitirmiş olabileceğini ileri sürdü.

Köyde oturan K.A., genç kızın cesedinin ahırda bulunduğunu, ancak ne ahırın ne de cesedin yakılmadığını ve boğazının da kesik olmadığını söyledi. Teşhis için ahıra jandarma ekipleri ile birlikte gittiğini belirten K.A., genç kızın boynunda ip izi olduğunu ve intihar etmiş olabileceğini de iddia etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi