Başsavcının FETO tarafından suikast girişimi iddialarında son dakika gelişmesi

Denizli'de geçtiğimiz hafta içerisinde o elim kaza da hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'nin ölümüne mahal veren kamyonun şoförü adliyeye sevk edildi.

Başsavcının FETO tarafından suikast girişimi iddialarında son dakika gelişmesi

Denizli'de geçtiğimiz hafta içerisinde o elim kaza da hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam  şoförü Muzaffer Akşehirli'nin ölümüna mahal veren kamyonun şoförü adliyeye sevk edildi. Kaza değil de bir suikast olduğu iddiaları geçtiğimiz günlerde ortaya atılırken, soruşturmalar kaza olduğu yönünde belirlenmişti. Son dakika sürücünün mahkemeye sevkedilmesi sonrasında tekrardan suikast iddialrı gündeme çıktı.

Hafriyat yüklü kamyonun şoförü U.T. ile kamyon sahibi Z.A'nın  emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, "taksirle birden fazla kişinin  ölümüne neden olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde iki ayrı araçla adliyeye getirilen  zanlıların savcılıktaki işlemleri sürüyor.

Kamyon şoförü U.T'nin, emniyetteki ifadesinde korktuğu için kazanın  ardından aracından indikten sonra uzaklaştığını söylediği öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in (48) bulunduğu, makam  şoförü Muzaffer Akşehirli'nin kullandığı 20 AB 548 plakalı Otomobil, 10 Mayıs'ta  Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna giderken Salihağa yolu üzerindeki  kontrolsüz kavşakta U.T. (53) yönetimindeki 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü  kamyonla çarpışmıştı. Kamyonun üzerine devrildiği otomobildeki Başsavcı Alper ile  makam şoförü Akşehirli hayatını kaybetmiş, koruma polisi Ramazan Uğur  yaralanmıştı.

Aracını terk ederek kaza yerini uzaktan izleyen kamyon şoförü U.T. ile  aracın sahibi Z.A. gözaltına alınmış, taşeron şirkette çalışanların ifadesine  başvurulmuştu.

Bir ay önce alkollü yakalandığı için ehliyetine 2019'a kadar el  konulan kamyon şoförü U.T'nin SRC belgesinin olmadığı, kamyonun tonaj sınırının  üstünde yük taşıdığı tespit edilmiş, kazadan 4 gün önce kente gelen U.T'nin,  altyapı işini alan taşeron şirketteki kamyonu kullanmaya başladığı öğrenilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz