Görüş Bildir

Bağcılar Belediyesi'nden 'El ele tutuşalım engelleri aşalım' projesi

BağcılarBelediyesi Engelliler Sarayı ile Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıçıoğlu Kız Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği proje kapsamında engelliler ve öğrenciler birlikte vakit geçirerek değişik aktivitelerde ve değişik branşlarda atölye çalışmalarında bulunacaklar.

Bağcılar Belediyesi'nden 'El ele tutuşalım engelleri aşalım' projesi
“El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım” projesinin açılış programında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin yıllarca görmezden gelindiğini, toplum dışına itildiğini belirterek, “Evlerinde hapis hayatı yaşıyorlardı.” dedi. Bağcılar Belediyesi olarak engellilere insan hakları kapsamında gerekli hizmetleri sunduklarını anlatan Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Onların sıkıntılarından yola çıkarak ilk olarak hastaların hastaneye taşınmasıyla işe başladık. Ardından Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açtık. Ülkemizde örneği olmayan ve Avrupa’da az sayıda bulunan Engelliler Sarayı’nı inşa ederek hizmete sunduk. Her gün 10 araçla engelli kardeşlerimizi evlerinden alarak rehabilite oldukları ve meslek öğrendikleri merkezimize getiriyoruz. Onlara her türlü hizmeti ücretsiz sunuyoruz.”
“ERKAM AYDAR ŞARKILARIYLA PROGRAMA RENK KATTI”
Programın ilerleyen dakikalarında öğrenciler, engelli kursiyerlerle birlikte tiyatro oyunu sergilediler ve işaret diliyle şarkı söylediler. Şarkıcı ve dizi oyuncusu Erkam Aydar da seslendirdiği parçalarla programa renk katarken Bağcılarlı engelli milli sporcular Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci ile öğrenciler de şarkılara eşlik ettiler.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi