Görüş Bildir

Balıkesir Susurluk'ta 18'lik genç kız fuhuşa, cinsel ilişkiye girdiği erkek tarafından delil fotolarıyla tehdit edilip zorlandı

Balıkesir Susurluk'ta 18 yaşındaki lise öğrencisi kız, sevgilisi ile ilişkiye girdiği görüntüleri fotoğraflanıp, başka erkeklere dağıtılması tehdidiyle fuhuşa zorlandığı iddiaları gündemi zorladı. İlişkiye girdiği erkek arkadaşı tarafında pazarlandığı kişiler dahil 17 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

Balıkesir Susurluk'ta 18'lik genç kız fuhuşa, cinsel ilişkiye girdiği erkek tarafından delil fotolarıyla tehdit edilip zorlandı

Balıkesir Susurluk'ta 18 yaşındaki lise öğrencisi kız, sevgilisi ile ilişkiye girdiği görüntüleri fotoğraflanıp, başka erkeklere dağıtılması tehdidiyle fuhuşa zorlandığı iddiaları gündemi zorladı. İlişkiye girdiği erkek arkadaşı tarafında pazarlandığı kişiler dahil 17 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

Susurluk’un Göbel Mahallesi’nde, lise öğrencisi Y.B.’nin cinsel ilişkiye girdiği ismi açıklanmayan erkek arkadaşı tarafından gizlice görüntüleri çekildi. Erkek arkadaşının daha sonra bu görüntüleri internette yayınlamakla şantaj yapıp Y.B.’yi para karşılığı başka erkeklerle birlikte olmaya zorladığı iddia edildi. Y.B., yaklaşık bir ay önce Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikayetçi olması üzerine polis şantajla ilgilisoruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Y.B.’ye şantaj yapan erkek arkadaşının da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklandı. Soruşturma kapsamında 2 kişinin daha arandığı öğrenildi

Susurluk, Balıkesir'in bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 23.800'dür. Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa'ın Mustafakemalpaşa ilçesi, kuzeyinde yine Bursa'nın Karacabey ve Balıkesir'in Bandırma ilçeleri, batısında Manyas, güney ve güney doğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır. Ayranı ve tostu ile bilinir. 1996'daki trafik kazası ise dünyaca tanınmasına neden olmuştur.

İlçe Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Selçukluların egemenliklerinden sonra, Karesi Beyliği’nin idaresine geçmiştir. Osmanlı idaresine geçmesi Orhan Gazi zamanında gerçekleşmiştir.

Susurluk'un bulunduğu yer, Karesi Beylerinden İne Bey Vakfına ait ormanlık ve bataklık boş bir alan iken İne Bey’in torunları burasını Susığırlık adı altında bir çiftlik halinde idare etmiştir. Daha sonra 1634'te Karaman tarafından gelen akıncılar, Hacı Hatip Oğulları buraya yerleşmişlerdir.

Susığırlık çiftlik halinde iken, Bursa ve İstanbul’a geçen kervanların konaklama yeri olmuştur. 1858 ve 1878 Türk-Rus savaşında Anadolu’ya göç eden Bulgaristan ve Kafkas Göçmenleri ve sonraları Ahmet Vefik Paşa tarafından iskan ettirilen Türkmen aşiretleriyle kalabalıklaşmıştır.

Susurluk 1892'de bucak, 1926'da ilçe olmuştur. 5 Eylül 1922 Susurluk’un düşman işgalinden kurtuluş günüdür. Her yıl 5 Eylül'de “Kurtuluş Bayramı” törenlerle kutlanmaktadır.

3 Kasım 1996'da meydana gelen trafik kazası ve ardından patlak veren skandalla (Susurluk davası) tanınan Susurluk ilçesi,Türkiye'nin gündemine derin devlet tartışmalarını getirmiştir.

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır.[2] İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa veİzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır.Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur. Büyükşehir statüsünde olan Balıkesir ili, 20 ilçeden oluşmaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük 13. il, 2014 nüfus sayımına göre de 1.189.057 kişiyle Türkiye'nin en kalabalık 17. ilidir.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir'de bulunmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir