Görüş Bildir

Bangladeş'teki idamlar İstanbul'da protesto edildi

Pakistan'a karşı 1971 yılında verilen bağımsızlık savaşında Pakistan tarafına çalıştıkları ve yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla Bangladeş Milliyetçi Parti lideri Kuader Çodri ve Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Muhammed Mücahid'in idam edilmeleri bugün İstanbul'da bir grup tarafından protesto edildi.

Bangladeş'teki idamlar İstanbul'da protesto edildi

Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin Şişli'deki İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu binanın önünde toplanan Özgür-Der üyesi grup Bangladeş yönetimi aleyhinde sloganlar attı.

PANKART AÇTILAR

"Katil Hasina Şehitlerin kanında boğulacaksın" yazılı pankart taşıyan kadınlı erkekli 50 kişilik grup, "İslami hareket engellenemez" şeklinde slogan attı. Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya protesto eylemi sırasında bir konuşma yaptı. Kaya, "70'li yıllardaki olaylardan ilk gençlik yıllarını yaşayanları sorumlu tutmak, onları 40 yıl sonra yargılayıp idam etmek, açık bir cinayettir" dedi.

"İSLAMİ HAREKETLERİ SİNDİRMEK İSTİYORLAR"

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mısır'ından Suriye'sine; Pakistan'ından Afganistan'a dünyanın her yerinde İslami hareketlere savaş açmış küresel haramilerin oluşturduğu propaganda ortamından yararlanarak, fırsat bu fırsat diyerek İslami hareketleri sindirerek tasfiye etmek istiyorlar."

Kaya hükümeti de Bangladeş'e karşı tepki göstermeye çağırdı. Bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi