Görüş Bildir

Bayramda fırtına hortuma dönüşecek! Bayram hava durumu

Korona-virüs sebebiyle olağan üstü bir bayram yaşasak da hava durumu devamlı takip edilmekte. Kimi illerimizde bayramda hava durumu da olağanüstü seyretmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklama da kimi illerimizde beyramın 1. günü ve 2 . günü fırtına ve sağanak yağış bekleniyor

Bayramda fırtına hortuma dönüşecek! Bayram hava durumu

Korona-virüs sebebiyle olağan üstü bir bayram yaşasak da hava durumu devamlı takip edilmekte. Kimi illerimizde bayramda hava durumu da olağanüstü seyretmekte. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklama da kimi illerimizde beyramın 1. günü ve 2 . günü fırtına ve sağanak yağış bekleniyor. Ramazan Bayramında hava nasıl olacak?Ramazan Bayramında hava durumu konusunda an an takip ettiğimiz veriler haberimizde. 

yağışlı geçecği öngörülen illerimiz haricinde de Doğu Karadeniz'de yüksek kesimlerinde kar yağışının da olacağı gözlemlendi. MGM Analiz ve Tahmin Merkezi, yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ve yarın Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in rakımı 1500 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurarak dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

FIRTINAYA DİKKAT

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu merkezli tahminlere göre ise bugün Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Tunceli, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusunda (Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) yağış bekleniyor.

Pazartesi akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Kuvvetli yağışın bugün 08:00 gibi başlayacağı ve Pazartesi 18:00’a kadar süreceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir