Bayramda hava durumu, Bugün hava nasıl, yarın hava durumu,

21 Mayıs hava tahmini ve 22 Mayıs hava tahmini, Ramazan Bayramında hava nasıl olacak sorularının cevabı haberimizde

Bayramda hava durumu, Bugün hava nasıl, yarın hava durumu,

Yapılan son hava durumu değerlendirmeleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında paylaşıldı. Peki yeni tahminlerinde hava durumu nasıl? 21 Mayıs hava tahmini ve 22 Mayıs hava tahmini. Geçtiğimiz hafta Afrika sıcaklarının hakim sürdüğü ülkemizde bugünden itibaren Balkanlar üzerinde gelen serin hava dalgası seyrini sürdürecek. Bayrama kadar yapılan tahminlerde hava sıcaklıkları 10 ila 13 derece düşecek. Bugün serinlemeye başlayan hava yarından itibaren yerini fırtına ve yağışa bırakacak. Balkanlar üzerinden gelen serin hava dalgası ülkeye biraz nefes aldıracak. Bayramda sokağa çıkma yasağı olsa da Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak sorusu vatandaş tarafından merak ediliyor. 

BAYRAMDA HAVA KAÇ DERECE OLACAK?

Ramazan Bayramı bu sene 24 Mayıs 2020 tarihine denk geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı öncesinde hava durumu tahminlerini ve uyarıları paylaştı. Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmeler göre, Ramazan Bayramı’nda hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek.

AFRİKA SICAKLARI GİDİYOR

Geçtiğimiz hafta ülkemizde bunaltan sıcakların yaşanmıştı. Geçtiğimiz güne kadar bunaltan Afrika sıcakları hakim sürmüştü. Dünden itibaren serinlemeye başlayan hava, ilerleyen günlerde yerini fırtına ve yağışa bırakacak. Geçtiğimiz hafta yaşanan bunaltıcı hava da  sıcaklık rekoru kıran illerimiz ve ölçülen sıcaklıkları ise Eskişehir'de 35.3 °C, Konya 35.0 °C, Muğla 39.4 °C, Manisa 40.6 °C, Aydın 42.6 °C, Denizli 39.1 °C, Uşak 34.5 °C, Afyonkarahisar 33.9 °C, Isparta ve Burdur 35.4 °C ve Antalya'da 43.0 °C olarak kaydedilmiştir.

15 DERECE DÜŞECEK

Yavaş yavaş etkisi altına giren rüzgarlı hava ilerleyen günlerde yerini fırtınaya bırakacakken, rüzgârın bugün İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Cuma günü ise İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinde güneybatı yönünden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz