Bilge Köyü davasında karar çıktı

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürülmesi olayının davasında Yargıtay tarafından sanık Mehmet Çelebi'nin Fesih Çelebi'yi öldürmesine ilişkin verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının bozulmasının ardından, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada karar çıktı.

Bilge Köyü davasında karar çıktı

Mehmet Çelebi'ye, Fesih Çelebi'yi öldürdüğü için 28 yıl ve Medine Çelebi'yi öldürmeye teşebbüsten ise 22 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme heyeti ayrıca diğer sanık Abdülhakim Çelebi'ye de saldırıda yaralanan Medine Çelebi'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 22 yıl 8 ay ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan ise bin 500 lira para cezası verdi.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davaya sanıklar Mehmet Çelebi ve Abdülhakim Çelebi ile avukatları katıldı. Burada konuşan sanık Mehmet Çelebi, daha önce mahkeme de söylediği sözleri tekrarlayarak 17 teröristi devleti korumak adına öldürdüğünü iddia etti. Davanın namus davası olduğunu savunan Çelebi, ''Ben namusumu akrabama emanet ettim ve dağa çıkarak terörist öldürdüm ama o adam benim namusumu kirletti. Ben teyzelerimi, dayılarımı, çocukları, akrabalarımı elimle öldürdüm. Pişman da değilim. Namus için babamı bile öldürürüm.'' dedi.

Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Turgut Bayraktar'ı eleştiren Mehmet Çelebi, yargılamalarda yanlışlıklar olduğunu iddia etti. Bayraktar'ın delilleri karartığını savunan Mehmet Çelebi'nin ağladığı görüldü. Sanık Abdülhakim Çelebi ise olayın namus davası olduğunu ve tüm yetkililerin bunun bilindiğini iddia etti. Yalancı şahitlerin olduğunu savunan Abdülhakim Çelebi, davanın bozulmasını talep etti.

Bu arada sanık Mehmet Çelebi'nin eski Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Turgut Bayraktar'a dava açacağı iddia edildi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz