Bir 'alo' ile 5 otomobil çaldılar

İstanbul'da, otopark görevlilerini aracın sahibiymiş gibi telefonla arayıp hırsızlık yaptıkları iddia edilen 2 kişi gözaltın alındı.

Bir 'alo' ile 5 otomobil çaldılar

Telefonla park görevlisine, "Benim eleman birazdan arabayı almaya gelecek. Anahtarı ona verin." dedikten sonra hırsızlığı gerçekleştiren şüpheliler, bu yöntemle 5 araç çalmış.

Kadıköy İçerenköy’de bir otomobilin plakasını değiştirmeye çalışan 2 kişinin durumundan şüphelenen polis, Ziya S. (47) ve Yaşar A.’nın (39) yeni çalınan bir otomobile sahte plaka takmaya çalıştıklarını belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ne getirilip sorgulanan zanlılardan Yaşar A.’nın Bafra Yarı Açık Cezaevi’nden izne çıktıktan sonra geri dönmeyerek firar ettiği anlaşıldı. Yaşar A.’nın 59, Ziya S.’nin ise 49 defa polise geliş kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Otopark görevlilerini telefonla arayan zanlıların, “Benim eleman birazdan arabayı almaya gelecek. Anahtarı ona verin.” diyerek otoparkçıyı kandırdıkları, görevliden anahtarı alan kişinin de aracı çaldığı tespit edildi. Bu yöntemle 5 otomobil çalan zanlıların, çalıntı araçları sahte belgelerle değerine yakın fiyatla sattıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kadıköy Adliyesi’ne sevk edilen Yaşar A. ile Ziya S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz