Görüş Bildir

Boydak Holding son dakika akıbeti ne olacak?

FETO soruşturması kapsamında 18 Ağustos'ta kayyum atanan Boydak Holding'in akıbeti ne olacak? Boydak Holding TMSF'ye mi devredildi... İşte gelişmeler

Boydak Holding son dakika akıbeti ne olacak?

FETO soruşturması kapsamında 18 Ağustos'ta kayyum atanan Boydak Holding akıbeti ne olacak sorusu zaman zaman merak edilirken, son dakia gelişmeler olduğu açıklandı. Kayseri'de düzenlenen FETO operasyonlarında sıra Boydak Holding'e gelmişti. Bünyesinde İstikbal, Bellona gibi ünlü markaları barındıran Boydak Holding'in cemaate yakınlığı soruşturmasında maddi destek sağladığı gerekçesi ile atanan kayyum sonrasında, Hacı Boydak ve yönetim kurulundaki kişiler gözaltına alınmıştı. Son dakika açıklamalar sonrasında 5 kişilik kayyum ekibinin soruşturması kapsamında holding TMSF'ye gönderildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan soruşturmalar kapsamında 18 Ağustos'ta Boydak Holding'e kayyım atanmış, holding yönetiminde bulunan Hacı Boydak, Memduh Boydak, Bekir Boydak, Mustafa Boydak kardeşler ile amca çocukları olan Holding yöneticisi Şükrü Boydak, Gülen cemaatine yönelik soruşturmada çeşitli tarihlerde gözaltına alınmış, Memduh, Hacı, Şükrü ve Bekir Boydak tutuklanarak cezaevine konulurken aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı olan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak 3 gün gözaltında tutulduktan sonra çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Boydak Holding, avukat Ramazan Aslan, bankacı Ramazan Erikli, avukat Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, mali müşavir Mustafa Karakaya, mali müşavir Ahmet Ziya Beşparmak'tan oluşan 5 kişilik kayyım heyetinin atanmasından 18 gün sonra Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF'ye devredildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir